Hlavní obsah
Sport

Odveta byla hodně náročná. Hezkým dárkem by nyní byl Manchester United, přeje si Koubek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager / 90 minut

PŘÍMO Z EDINBURGHU: Viktoria Plzeň se po sedmi letech probojovala do ligové fáze Evropské ligy. I v odvetě dokázala jednobrankovým rozdílem porazit skotské Heart of Midlothian, jedinou branku zaznamenal Lukáš Červ.

Článek

Hlavní trenér Miroslav Koubek byl po zápase na tiskové konferenci pochopitelně ve skvělé náladě, 90 minut bylo jediné píšící médium z České republiky přímo v Edinburghu.

Viktoria si do skotské metropole přivezla hubený jednobrankový náskok. Domácí měli dobrý nástup do zápasu, hodně k tomu pomohl i vyprodaný stadion, avšak tížené vyrovnávací branky se nedočkali. Ve druhém poločase zápas zlomil Lukáš Červ, který vstřelil rozhodující trefu.

„Samozřejmě, že odveta byla daleko těžší. Možná by byla jednodušší, kdybychom v prvním zápase dali druhou branku, měli jsme na to šance, avšak přijeli jsme jen s hubeným náskokem 1:0. Soupeř cítil v domácím prostředí šanci, navíc za podpory fantastických, nádherných diváků, to bylo něco neuvěřitelného, jaký oni vytvořili prostředí a tlak na soupeře. Bylo to takové, jaké jsme očekávali, nepřekvapilo nás to, ale bylo to hodně náročné,“ hodnotí zápas lodivod plzeňské Viktorie.

Kdo se před zápasem podíval na základní sestavu Viktorie, zřejmě se zarazil u jednoho jména, tím byl Alexandr Sojka, který si odbyl premiéru v základu v evropských pohárech. „My jsme dneska potřebovali zesílit ve středu hřiště, kde hrajeme pouze se dvěma středopolařema. Dneska jsme se rozhodli pro tři, Alesandr Sojka svou typologií a herní schopností pasoval k Červovi a Kalvachovi z hráčů, které máme k dispozici nejlépe,“ řekl k jeho nominaci Koubek.

Další nepříjemnou ztrátou pro západočechy je bezesporu odchod Robina Hranáče, který zamířil v týdnu do bundesligového Hoffenheimu. Avšak i bez něho Plzeň udržela v náročném prostředí další čisté konto, skvěle k tomu pomohl brankář Marián Tvrdoň. „Robina Hranáče nahradil na pozici středního obránce, v tom našem tříobráncovém systému, Sampson Dweh. Milan Havel musel poté místo něho na kraj. Tento trejd jsme museli udělat, výkon Milana Havla byl nedílnou součástí naší výborné defenzivy, podal skvělý výkon, prokázal svou velkou zkušenost. Jsem rád, že se vrací do své dobré sportovní formy, jakou měl před rokem před zraněním,“ chválí své svěřence.

Viktoria Plzeň v minulé sezóně došla až do čtvrtfinále Konferenční ligy, nyní se může poměřit s mužstvy ještě o level výše, míří do Evropské ligy. „Pro Plzeň je to samozřejmě velký úspěch, Evropská liga je o stupeň více než Konferenční. Je to skvělý výsledek, na druhou stranu Plzeň za poslední čtrnáct let je stabilním účastníkem skupinové fáze evropské fáze. Pro naše fandy to takové nové není, avšak každý úspěch je potřeba si vychutnat, máme z něho obrovskou radost,“ dodal s úsměvem.

Na závěr povídání nemohla přijít jiná otázka, než jakého soupeře by si nejvíce přál. Los proběhne v pátek 30. srpna od 13. hodin. „Abych neurazil štěstí, tak jsem soupeře moc dopodrobna nestudoval. Nicméně vím, že v nabídce je například Manchester United, to by byl hezký dárek pro plzeňské fanoušky, kdyby nám ho počítač nadělil,“ uzavřel Miroslav Koubek.

Foto: Jindřich Jager / 90 minut

FC Viktoria Plzeň / Lukáš Červ

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz