Hlavní obsah

Pardubice mění trenéra! Saňák byl odvolán po prohře s Baníkem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Matěj Krejza / 90 minut

Do sezóny 2024/2025 vstupoval Jiří Saňák jako nový trenér FK Pardubice, ovšem po pěti měsících je všemu konec. Vedení po čtvrté porážce v řadě došla trpělivost a ještě v den zápasu s rodákem z Pardubického kraje rozvázalo smlouvu.

Článek

Dvanáct zápasů, pouze sedm bodů a čtyři prohry v řadě. Aktuální bilance Pardubic se stala osudnou pro Jiřího Saňáka a jeho realizační tým, včetně asistenta Marka Kuliče a sportovního manažera Martina Shejbala. Ačkoliv v sobotním zápase proti Baníku Ostrava vedli po prvním poločase, hráči jednogólový náskok neudrželi a v nastavení inkasovali gól na konečných 3:2.

„Jestli cítím tlak? Určitě jo, to je normální,“ sdělil Saňák v televizním rozhovoru pro O2TV Sport bezprostředně po utkání s Baníkem.

„Člověk to čte všude, tak to je v našich končinách. Zatím jsem neslyšel nic jiného než tohle, že budu odvolaný. Takže uvidíme,“ vyjádřil se kouč k možným spekulacím o svém konci působení.

Pardubice nedokázaly v poslední době bodovat ani se svými konkurenty v boji o záchranu, jakými jsou Dukla Praha či Teplice.

Saňák sice vnímá velký tlak na sebe i svůj tým, ale zvládá ho bez paniky. „Je to fotbal, v životě jsou horší situace. Jestli se z toho někdo má podělat, tak ve fotbale nemá co dělat,“ dodal.

Ihned po utkání si Jiří Saňák vyslechl stanovisko vedení a s okamžitou platností s ním byla víceletá smlouva rozvázána. Po Davidu Holoubkovi, který skončil na konci srpna na lavičce Mladé Boleslavi, se stal Saňák druhým odvolaným trenérem letošního ročníku Chance ligy.

„Uvědomujeme si, že všichni udělali maximum pro to, aby sezóna byla mnohem lepší. Bohužel výsledky jsou takové, jaké jsou. Proto jsme se rozhodli, že je potřeba udělat změnu,“ komentoval pro klubový web sportovní ředitel FK Pardubice Vít Zavřel.

Vedení Pardubic nyní čeká hledání náhrady. Jedním z možných kandidátů by mohl být David Holoubek, který je momentálně bez angažmá. Na volném trhu trenérů je však dostupných více jmen – například Karel Krejčí, ambiciózní Roman Nádvorník nebo Pavel Vrba, který by mohl uvažovat o návratu do nejvyšší ligy. Kdo nakonec perníkáře povede, by mělo být jasné v následujících dnech.

Anketa

Kdo se stane novým trenérem fotbalistů Pardubic?
Karel Krejčí
0 %
Pavel Vrba
100 %
Roman Nádvorník
0 %
David Holoubek
0 %
Někdo jiný
0 %
Celkem hlasoval 1 čtenář.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz