Hlavní obsah

Pavel Bucha míří do play-off MLS. Jeho Cincinnati čeká NY City

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: FC Cincinnati (se souhlasem)

FC Cincinnati míří do play-off americké MLS. K úspěšné ligové fázi přispěl i Pavel Bucha. Jak se mu v MLS zatím dařilo? A v jaké formě vstupují do vyřazovacích utkání?

Článek

Třicet tři odehraných utkání, v nich 95 % dostupných minut a bilance 4+2. Už takový stručný výčet vykresluje působení Pavla Buchy v zámoří jako velký úspěch. Páté místo jeho Cincinnaty ve sdílené tabulce MLS je potom třešničkou na dortu.

Pavel Bucha do MLS zamířil v únoru ve svých 25 letech. „Když odcházel, bylo vidět, že možná trochu stagnuje. Že by mu nějaká změna prospěla. Navíc Plzeň zrovna posílila příchody Valenty a Červa,“ popisuje oboustranně prospěšný transfer publicista a příznivce plzeňské Viktorie Jan Kocáb.

Páté místo, jen za Interem Miami, Columbusem a oběma kluby z LA, přiřadilo Cincinnati jako soupeře prvního kola play-off třináctý tým základní části, NY City. První, pro Buchu domácí utkání, je v kalendáři plánováno na pondělí 28. října ve 23:45 našeho času. Odveta na západním pobřeží se odehraje v sobotu 2. listopadu ve 22:00 středoevropského času.

Cincinnati je až devatenáctý celek z pohledu bodového zisku na vlastní půdě. Naopak na cestách nasbíral větší bodový zisk jen Messiho Inter Miami. Právě neúspěchy na vlastním stadionu znamenají, že Bucha a spol. jdou do utkání s nešťastou bilancí tří proher a jediné výhry v posledních pěti duelech. Naopak newyorští nabrali formu přesně opačným zápisem tří výher a jedné porážky v závěrečných pěti utkáních.

Popsaná skutečnost by naznačovala, že herní plán pro Buchu a kolektiv by se měl v první řadě orientovat na co nejméně špatný výsledek před domácím publikem a následný obrat na Yankee Stadium. Slávistický odchovanec by neměl chybět.

Buchův přínos není jen čas od času v koncovce. S 5,6 progresivními přihrávkami a 0,9 úspěšnými driblinky každých 90 minut se činí především v přechodové fázi. A 88% úspěšnost jeho 52 přihrávek každé dohrané utkání značí, že v historicky výrazně vertikální soutěži nachází spolehlivě spoluhráče i přes výrazný pozitivní přínos svých pasů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz