Hlavní obsah

Penaltové šílenství v Ďolíčku! V samotném závěru vystřelil remízu Yusuf

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tadeáš Kubín / 90 minut

Druhý hrací den dvanáctého kola Chance Ligy odstartoval duel pražských Bohemians s Mladou Boleslaví. K vidění bylo vyrovnané utkání se strhujícím závěrem, ve kterém se kopaly hned dvě penalty.

Článek

Boleslav využila jediné šance a šla do vedení

Dnešní polední duel v Ďolíčku sliboval velmi vyrovnanou podívanou, jelikož oba celky mají v tabulce shodně dvanáct bodů. Forma je však na straně domácích Bohemians, Boleslavští na výhru čekají od prvního září a mají za sebou pět zápasů bez tříbodového zisku. A to se projevilo hned na úvod utkání.

Ve třetí minutě zápasu se po pravé straně do vápna soupeře dral Pleštil, ovšem dostal se do téměř nulového úhlu a lobem nedokázal překonat brankáře Trmala. Domácí však pokračovali v aktivitě, zajímavý náznak se odehrál po průnikové přihrávce na Drchala, který se rozhodl centrem hledat spoluhráče ve vápně, ale nikdo z nich na míč nedosáhl.

Jednoznačně nejblíže ke vstřelení úvodní branky byla Bohemka v 17. minutě, když Drchal hlavičkou vracel balón do vápna a Pleštil vyhrál následný hlavičkový souboj. Vyznamenal se však gólman Trmal, který dokázal míč vyrazit. Pražané tak nevyužili svoji aktivní pasáž z úvodu a postupem času ztratili svoji dominanci na míči. Naopak Boleslav se dostávala čím dál více do hry a přebírala mírnou aktivitu.

Neproměněné šance se klokanům vymstily, když hosté dokázali skórovat a ztišit tak domácí fanoušky. Autorem branky byl Mašek, který využil přízemního centru od Kušeje a poslal míč za záda Frühwalda, jehož svědomí po této inkasované brance nezůstane čisté. Bohemians se ještě v samotném závěru snažili o vyrovnání, ale ze zblokované střely a následného rohového kopu se již na více nezmohli, takže se v poločase museli smířit se záporným výsledkem 0:1.

Foto: Tadeáš Kubín / 90 minut

Penaltové vyrovnání až v samotném nastavení

Do druhé poloviny utkání tak museli jít svěřenci trenéra Veselého s jasným cílem být aktivní a tlačit se za vyrovnáním. Důkazem toho mohly být hned tři střídaní, na hřiště nově přišli Čermák, Zeman a Kovařík. Ovšem tento cíl se na trávník přenést nepodařilo, Bohemians se do šestnáctky dostávali spíše sporadicky a hra byla hodně rozkouskovaná.

Zlom přišel až po více než hodině hrací doby, když se najednou k dlouhému nákopu na pravé straně dostal Drchal a naservíroval míč před bránu. Zde si ho našel právě střídající Zeman a dorazil balón do okryté brány. Rázem tak bylo vyrovnáno a ožila i herní aktivita domácích. Další velkou šanci si však hosté způsobili víceméně sami. Míč nečekaně skákal vápnem a zbavit se ho chtěl kapitán Suchý, míč však nezasáhl povedeně a nadělal problém Trmalovi, který musel zasáhnout. Po následujícím rohu zase nebezpečně hlavičkoval jeden z Pražanů, ale brankář byl opět připraven.

Boleslav se však nevzdávala a při jednom z útočných tažení ve vápně zastavil její snahu rozhodčí s tím, že jeden z hráčů Bohemians možná zahrál rukou. Po dlouhém přezkumu byla i přes velkou nelibost tribun nařízena penalta. K té se postavil Vydra, poslal brankáře na druhou stranu a suverénně proměnil. Svou oslavou pod kotlem domácích si sice vysloužil pár nevhodných poznámek od publika, ale vrátil Boleslavským velice cenné vedení.

To by to ale nebyl český fotbal, aby si pro nás nepřipravil přímo šokující vyústění. Rukou ve vápně zahrál hostující Kostka a penalta byla nařízena i na druhé straně. K té se postavil Yusuf, který sice prvně selhal, když jeho nevýraznou střelu vyrazil Trmal, ovšem bahrajnský útočník si míč našel a dorazil do branky. Ďolíček tak vybuchl nadšením a Bohemians mohli slavit alespoň bod získaný v samotném závěru. Naopak Boleslav si prodloužila svoji nepovedenou sérii již na šest utkání.

Foto: Tadeáš Kubín / 90 minut

Statistiky utkání: Bohemians Praha 2:2 Mladá Boleslav (0:1)

Hráč utkání dle 90min: Matouš Trmal

Svůj celek hned několikrát podržel, vychytal i pokutový kop Yusufa, mohl být hrdinou, ale nešťastný odraz znamenal, že nyní bude spíše zklamaný ze ztraceného vedení. I přesto si zaslouží být vyhlášen hráčem utkání.

Branky: 65. Zeman (Drchal), 90+4. Hilál – 39. Mašek (Kušej), 83. P. Vydra (pen.)

Karty: 4. Pleštil (BOH), 71. Kovařík (BOH) – 63. P. Vydra (MBL)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:11.

Bohemians Praha 1905: Frühwald – Křapka, Vondra (46. Kovařík), Hybš – Adam Kadlec (87. V. Novák), Hůlka (C), Smrž (55. Hrubý), Drchal – Ristovski (46. A. Čermák), Pleštil (46. Zeman) – Hilál.
Náhradníci: Reichl – Jindřišek, M. Kadlec, Petrák, Shejbal, Vala.
Trenér: Jaroslav Veselý

FK Mladá Boleslav: Trmal – P. Vydra, Suchý (C), Králik – Kostka, Ladra (90. Langhamer), T. Král, Stránský (74. Sakala), Fulnek – Kušej (64. Pulkrab), Mašek (90. Jawo).
Náhradníci: Mikulec – Buryán, Andrej Kadlec, D. Mareček, Penner, Vojta, Žitný.
Trenér: Andreas Brännström

Rozhodčí: Szikszay – Pečenka, Zoufalý

Diváci: 5689

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz