Hlavní obsah
Sport

Potvrzeno! Hranáč míří za rekordní sumu do Hoffenheimu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut / Jindřich Jager

Čtyřiadvacetiletý plzeňský stoper Robin Hranáč má před sebou další velkou výzvu ve své kariéře, z Viktorie Plzeň míří do Bundesligy.

Článek

Pro západočeský celek se jedná o nejdražší přestup v historii, přestupovou sumu i další podmínky transferu se oba kluby rozhodly nezveřejňovat, spekuluje se nicméně o částce okolo deseti milionů euro.

„Na Robina jsme obdrželi mimořádnou nabídku, která splňovala veškeré naše představy. Samotný hráč rovněž projevil zájem ji přijmout, víceméně si tímto krokem plní svůj další sen. Vzhledem k tomu, že je Robin naším odchovancem, ke klubu se vždy choval naprosto férově a odváděl vynikající služby, rozhodli jsme mu v této další cestě nebránit,“ uvedl k přestupu plzeňského odchovance Adolf Šádek.

Hranáč v Hoffenheimu doplní českou kolonii, před pár dny do stejného klubu zamířil Adam Hložek. V kádru německého týmu působí i David Jurásek, který se ovšem momentálně léčí z vážného zranění ruky. Dále zde několik let hraje krajní bek Pavel Kadeřábek.

Chtěl bych všem našim fanouškům poděkovat. Dres Viktorky jsem odmalička miloval a vždy ho hrdě nosil. Zažil jsem tady krásné momenty, především minulá sezona byla naprosto fantastická. Teď je přede mnou nová výzva, zahrát si Bundesligu je dalším snem. Věřím, že na mě budou vždy vzpomínat jen v dobrém a jakmile bude trochu času, přijedu se určitě na Viktorku podívat.
Robin Hranáč

Pochopitelně, že tato zpráva příliš nepotěší plzeňské fanoušky, tým z Doosan Arény tímto transferem ztrácí nepostradatelnou součástku defenzivy. „Dlouhodobým cílem a strategií klubu, která byla novými majiteli a vedením před rokem prezentována, je vychovávat mladé talentované fotbalisty, kteří budou mít potenciál přestoupit jednou do renomované evropské soutěže v rámci TOP 5 lig. A přesně tuto vizi nyní Robin naplnil. Samozřejmě náš mrzí, že ho nebudeme mít k dispozici na odvetu ve Skotsku, ale nabídka byla postavená tak, že k přestupu musí dojít ihned, nebo nebude realizovatelný. Jak jsem již uvedl, ve všech směrech ji ani z našeho pohledu nešlo odmítnout,“ doplnil generální ředitel a předseda představenstva Viktorie Adolf Šádek.

Anketa

Dokáže se Robin Hranáč po odchodu z Plzně prosadit v Bundeslize?
ANO
76,5 %
NE
23,5 %
Celkem hlasovalo 17 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz