Hlavní obsah
Sport

Slavia vynechala z evropské soupisky trio zkušených hráčů. Naznačuje tím jejich odchod?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jindřich Jager / 90 minut

Petr Ševčík, Lukáš Masopust a Václav Jurečka. To je trio hráčů, bez nichž bychom si ještě v nedávné historii nedovedli představit sestavu pražské Slavie.

Článek

Nyní je trenér Jindřich Trpišovský vynechal ze soupisky pro Evropskou ligu a dá se očekávat, že někteří z těchto borců ještě do konce přestupového období opustí tým z Edenu.

Asi nejpřekvapivější je absence Lukáše Masopusta, který se objevil v základní sestavě v obou zápasech třetího předkola Ligy mistrů proti Unionu Saint-Gilloise. Do určité míry může být jeho vynechání i zprávou o špatném zdravotním stavu. Jen těžko se dá předpokládat, že by si někdo na zbytek podzimu vzal v tuto chvíli zraněného borce do svého týmu. Je tak možné, že jedenatřicetiletý univerzál ještě přidá v sešívaném dresu další starty, které ovšem tentokrát budou pouze na ligových kolbištích.

Naopak setrvání ve Slavii by bylo trochu překvapením u Václava Jurečky. Pozici loňského nejlepšího střelce Chance Ligy může pravděpodobně uškodit i příchod typologicky podobného Ondřeje Lingra. Na podobném postu navíc nastupuje i Conrad Wallem a Slavia by se setrváním borce s inženýrským titulem měla až příliš mnoho kohoutů na jednom smetišti. Když k tomu připočteme Jurečkovu ambicióznost, touhu vyzkoušet si zahraniční angažmá a za necelý rok končící smlouvu, není problém si vyvodit, že třicetiletý kanonýr už nejspíš v sešívaném dresu pokračovat nebude.

Jak ve středu uvedl server inFotbal.cz, svolení k odchodu ze Slavie má také střední záložník Petr Ševčík. Sedmnáctinásobný český reprezentant byl přitom ještě na jaře pravidelným členem základní jedenáctky sešívaných a s reprezentací se dokonce zúčastnil letošního Eura. V této sezoně však zatím jen paběrkoval, a když už se objevil v sestavě doma proti Teplicím, tak svým nedostoupením zavinil úvodní branku hostů. I proto se nyní hovoří o jeho odchodu do Mladé Boleslavi. Dle zdrojů 90 minut však Mladá Boleslav není jediným zájemcem o služby třicetiletého středopolaře a mohl by se vydat i cestou zahraničního angažmá.

S absencí Ševčíka, Masopusta a také Alexandra Bužka mají slávisté na třiadvacetičlenné soupisce jistý nedostatek ve středu zálohy. Vedle tria Oscar Dorley, Christos Zafeiris a Filip Prebsl zde ortodoxní střední záložníci chybí. Jako se zástupem se dá případně počítat s Ondřejem Zmrzlým, Lukášem Provodem a Tomášem Holešem. Poslední dva by však v tomto případě museli opustit pozice, na nichž se jim v současné chvíli daří. Do středu pole pak může Slavia nasadit ještě jednoho už skoro odepisovaného žolíka…

Na soupisce totiž nechybí Conrad Wallem, jenž byl už jednou nohou v cizině. ,,Nepřestup se na něm hodně podepsal, začala ho brát jinak kabina, protože cítila, že by chtěl jít pryč. Repre pauza mu nyní může pomoci k tomu, že se do toho zase dobře vrátí,“ uvedl k jeho situaci trenér Jindřich Trpišovský. I vzhledem k zařazení na evropskou soupisku to nyní vypadá tak, že by norský fotbalista měl být od dalších zápasů plnohodnotným členem kádru.

Pro Slavii znamená vynechání zkušených borců i otočení kormidla směrem k mladším a běhavějším fotbalistům, protože ať chceme, nebo ne, čas se nedá zastavit a ani jeden ze tria výše uvedených hráčů už se pohybově zlepšovat nebude. Zvlášť v případu Masopusta a Ševčíka pravděpodobně sehrál výraznou roli a dlouhodobě nestabilní zdravotní stav. Ale pořád není vyloučeno, že ani jeden z nich ještě neřekl v Edenu poslední slovo.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Lukáš Masopust
Petr Ševčík

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz