Hlavní obsah
Sport

Snový týden českých mládežnických reprezentací

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Fotbal.cz

Po výborném výkonu české reprezentace do 21 let, která dokázala porazit v Malšovické aréně Litvu 3:0, se zadařilo na mezinárodní scéně také dalším lvíčatům.

Článek

Mladíci do jednadvaceti let vybojovali baráž

Srdnatými výkony na posledním reprezentačním srazu se povedlo původně nečekané. Naši mládežníci zvládli díky srdnatému výkonu zvítězit ve Walesu 1:2. Vlastní gól si vstřelil obránce Walesu Baker a poté se šikovně trefil také kapitán Václav Sejk.

O 4 dny později se povedlo našim nadějím zvítězit v Malšovické aréně nad Litvou. Tým byl správně takticky připravený a povedlo se mu díky výbornému druhému poločasu porazit soupeře výsledkem 3:0 a zajistit si místo v baráži o mistrovství Evropy, které se bude konat v roce 2025 na Slovensku.

Lvíčata se oklepala z úvodních nezdárných výkonů a podařilo se jim prolomit výsledkové trápení, takže bude jejich cesta pokračovat i nadále.

Úspěšná mise výběru do devatenácti let ve Skandinávii

Výběr do 19 let se v průběhu týdne účastnil kvalifikační skupiny o postup do elitní skupiny ve Finsku, ze které se poté může kvalifikovat až na samotné Mistrovství Evropy ve fotbale do 19 let, které se uskuteční v roce 2025 v Rumunsku.

V průběhu kvalifikace se reprezentace utkala nejprve s výběrem San Marina, kde se dlouho střelecky trápila a utkání dvěma góly rozhodla až v závěrečné desetiminutovce. Dalším soupeřem, který čekal na naše reprezentanty, bylo Švýcarsko, v zápase s nímž český tým i kvůli neproměněnému pokutovému kopu prohrál 0:1. Závěrečným důležitým utkáním bylo změření sil s domácím Finskem. Utkání se po výborné formě ve druhém poločase podařilo otočit a zvítězit 2:3.

Bojovným výkonem si naše naděje zajistily výbornou výchozí pozici pro postup na závěrečný turnaj, který jim může dát šanci hrát proti největším talentům z celého zbytku Evropy.

Foto: FAČR

Nejmladší mládežnický výběr zvládl kvalifikaci

Český reprezentační tým složený z hráčů do 17 let se utkal v průběhu prvního kola kvalifikační skupiny o postup do dalšího kola. První kvalifikační kolo se konalo ve Finsku. Závěrečný turnaj se bude konat až v daleké Albánii v roce 2025.

Úvodní zápas odehrály naše nejmladší naděje proti týmu Běloruska. Krásný zápas zakončil český výběr bez obdrženého gólu vítězstvím 3:0 a příjemně se naladil na další utkání proti papírově nejslabšímu týmu skupiny, jímž byla Andora. V tomto zápase se naši mladíci rozstříleli a vstřelili osm gólů, z čehož šest padlo ve druhém poločase.

Na závěr turnaje přišla největší výzva v podobě domácího Německa. Z tohoto utkání nakonec pramenila remíza po proměněném pokutovém kopu talentu z Hoffenheimu Kryštofa Čížka v nastaveném čase druhého poločasu.

Díky těmto výborným výsledků a kladnému skóre se podařilo výběru trenéra Pavla Drska celou skupinu opanovat a postoupit do druhého kola z první pozice.

Foto: FAČR

Všechny naše mládežnické výběry předvedly výbornou reprezentaci naší země na evropském poli. Budeme doufat, že se bude podobně dařit i v dalším průběhu kvalifikací. Zdá se, že do budoucích let nám v našich mládežnických týmech rostou velké osobnosti, které jednou mohou posílit i naši a-týmovou družinu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz