Hlavní obsah
Sport

Sportovní deník fanouška: Buďme rádi za ty dary

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut

Zajímáte se o aktuální dění v českém fotbale? Ve spolupráci se Sportovním deníkem fanouška vám budeme pravidelně přinášet subjektivní hodnocení výkonů a dění na hřišti. Tentokrát o dalším pokračování Ligy národů mezi Českou republikou a Ukrajinou.

Článek

Vedeme skupinu! Bez ohledu na cokoliv je to po tom úvodu v Gruzii něco, co bych vážně nečekal. A máme to před listopadovým srazem rozehráno klidně na postup do Áčka. A ono je to celé hodně důležité jak pro nasazení do košů při kvaldě na vytoužené mistrovství světa, tak i pro případný postup do baráže. Takže buďme vážně rádi za ty dary.

  • Nebyl to tak dobrý výkon jako proti Albánii. To ani zdaleka. Na druhou stranu Ukrajina byla o dost kvalitnějším protivníkem. Hlavně ve druhém poločase už jsme toho moc neukázali. Ale ta defenziva relativně držela. A „domácí“ vlastně neměli žádnou vyloženou šanci.
  • Jako nejsme Real Madrid. Ani to není naší ambicí. Pojďme si říci, že nebudeme nikoho drtit. Nemáme na to kvalitu. Ale bez ohledu na to je důležitý, aby ten tým našel nějakou tvář. Nějakou koncepci. Nějaký styl fotbalu, kterým se chce prezentovat. Získal nějaké návyky a automatismy. A nechci to zakřiknout, ale začínám to tam pomalu vidět.
  • Jen odstranit ty individuální nedorazy. To, jak dvojice z West Hamu bránila v první půli Mudryka, to bylo poměrně děsivé. Nejdřív Cuf od rychlíka z Blues úplně odběhl. Následně se Suk nechal odstavit ve vápně od balónu jak papírová Potěmkinova vesnice.
  • Jinak ale za mě tentokrát Tomáš Souček předvedl dobrý výkon. Hlavně fyzicky. Těch vyhraných hlaviček tam měl snad desítky. To vážně pomáhá. A ta spolupráce s Červem uprostřed hřiště je asi základním kamenem právě té naší signifikantnosti, o kterou se snažíme.
  • Navíc to Červ fakt skvěle trefil. A ta oslava byla vážně úlet. První gól v repre rozhodně povolí stavidlo emocí. Ale tohle byl vyloženě amok. Až jsem si říkal, že mu to nesmí VAR vzít. Že by z toho snad spáchal rituální sebevraždu. Hlavně ale ať je v pořádku Gutsulyak. V těch prvních vteřinách po tom velkém třesku se Sukem nevypadal úplně nejlíp.
  • Penalta. Jako … je mi jasné, že přinejmenším pro půlku národa bude Laďa Krejčí hromosvodem veškeré frustrace. Opětovně zdůrazňuji, že nefandím Spartě ani Slavii. A k tomuto lynči se nepřidám. Ve vztahu ke zdravotnímu stavu Holeše byl jasnou volbou do základu. A už jen to, že nastoupil vedle Bořila, byl mírný bizár. A ta jedenáctka byla podle mě spíše nešťastná. Ruku měl u těla a rozhodně si díky ní nezískal nějakou výhodu. Pokud to tedy ruka vůbec byla. Já bych to „selským rozumem“ prostě nepískal.
  • Choras po těch parádních výkonech dnes trochu ubral z plynu. Svou jedinou šanci nedal a ve vápně předvedl své klasické zákroky. Noha do gólmana, ruce do obránce. Žlutá karta, frustrace a střídání. Ale tak nemůže být každý den posvícení.
  • Hodně lidí plive na Vencu Černého. Jasně. Spousta věcí mu nevyjde a někdy se do toho celého prostě zamotá. Ale snaží se hrát. Snaží se udělat kličku. Snaží se jít do zakončení. Rozhodně o něm nemůžeme říct, že je alibista. I když na to, aby byl v repre nějak závratně produktivní, by to samozřejmě chtělo vyšší kvalitu.
  • Tu naopak má Martin Vitík. Opět super výkon. A skoro dal i gól.
  • Marně pátrám v paměti, kdy nějakému hráči stačilo pro start v nároďáku předvést ve svém klubu méně než nyní Ondrovi Zmrzlému. Jako těch pár minut dnes zahrál celkem slušně. Ale i tak je jeho nominace takovým paranormálním jevem.
  • A to stejné se dá říci o případu Kinský. Jakože proč? Já chápu argument, že do brány šla zkušenost v podobě Kováře (i když ani ta není bůhvíjaká). Ale proč jedničku Slavie (s jednoznačně skvělou formou) někdo na ten sraz vůbec tahal a nenechal ho pomoci klíčovými zápasy sužované jednadvacítce, to mi hlava nebere. Je to snad naschvál kvůli té pětce v Dánsku?
  • Neříkám, že se na ty následující zápasy těším. Ale přinejmenším jsem zvědav, jestli to kluci k tomu prvnímu fleku dotáhnou. A už jen to je oproti minulým týdnům značný posun. Tak se nechme překvapit.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz