Hlavní obsah

Sportovní deník fanouška: To je teda říjen, Hansi!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons

Zajímáte se o aktuální dění ve fotbale? Ve spolupráci se Sportovním deníkem fanouška vám budeme pravidelně přinášet subjektivní hodnocení výkonů a dění na hřišti.

Článek

To je teda sakra říjen, Hansi! Posuďte sami.

1) Jako fakt jsem nečekal, že Flick udělá s Barçou takový pokrok. Zejména po tom failu u německé repre. A Xavi podle mého dost kouká … že to jako jde. Vlastně s podobným kádrem. A se sestavou, ve které hrají dva sedmnáctiletí kluci. A více jak polovina základu nemá víc než 21 let. To je úplně nemyslitelné.

2) Ale zase ať řeknu i tu druhou stranu mince. On ten zápas byl do prvního gólu zcela vyrovnaný. A kdyby Mbappé nenaběhl v první půli do centimetrového ofsajdu, mohlo to dopadnout všechno úplně jinak.

3) Ano … Kylian a jeho postavení mimo hru. Tak včera večer se „za čarou“ ocitl 8× (slovy osmkrát). To je za jeden zápas nejvíce od roku 2018 … ve všech pěti nejlepších ligách světa. Neuvěřitelné. Některé teda byly způsobené doslova hororovým timingem. Některé pak skvěle zahraným systémem soupeře.

4) Ale i kdyby to bylo vše regulérní, stejně si Želva Ninja dost jednoznačně vylámala zuby na zázraku jménem Iñaki Peña. Parádní výkon. Od člověka, který ještě před pár měsíci ani nedoufal, že by jako mohl být jedničkou.

5) Lewa vloni budil trochu rozpaky. Jestli teda pořád v tom věku bude světová extratřída. Tak letos … to tedy vzal do rukou neskutečně. Liga mistrů … 3 zápasy a 3 góly. La Liga? 14 tref v 11 utkáních. To je exploze. A to včerejší zakončení bylo z říše snů. Takhle umístěná placíra zpoza vápna? A hlavička rovnou k tyči? Jako za starých časů. Ano, měl tam ještě jednu tutovku, kterou bouchl to tyče. Ale život zkrátka není ideální.

6) Barça sice vede o 6, ale Real bych rozhodně nepodceňoval. Ten ofensivní potenciál je bezbřehý. A všichni viditelně nejsou ve své kůži. Jude Bellingham vloni touhle dobou přepisoval rekordy. Letos? 11 zápasů a jedna jediná asistence. To je problém. A ruku na srdce, Mbappé je taky za očekáváním.

7) A problém je hlavně v obraně. Na krajích pak takový, že je to vidět i z oběžné dráhy. Soupeři Realu si každý zápas vypracují tunu šancí. Barça XG 2,45. Dortmund 1,58. Celta 1,69. A to jen za posledních 14 dní. Nemohou čekat, že to vše urvou nějakou kanonádou na druhé straně. A možná už nyní v Realu litují, že nepřesvědčili k setrvání Nacha.

8 ) Na druhou stranu, pokud někomu věřím, že na to nějak dokáže reagovat, je to Don Carlo. A jak říká s oblibou José Mourinho … trofeje se nerozdávají v říjnu. Takže si počkejme, co se bude dít na jaře. Každopádně má La Liga zápletku, kterou možná málokdo čekal. A já jako nestranný … jsem za to neskutečně rád.

9) I za tohle Clásico. Parádní atmosféra, parádní fotbal a parádní podívaná od začátku až do konce. Navíc ten stadion … to je rekonstrukce desetiletí. Vážně smekám.

10) Barça vyhrála 4:0 na Realu i v sezónách 15/16 a 21/22. A na konci obou ročníků vyhrál Ligu mistrů … doplňte si sami…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
El Clásico

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz