Hlavní obsah

Strakova družina tvrdě narazila v Karviné. Ta se vytáhla na střed tabulky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Petr Ovsík / 90 minut

V nedělním pokračování 12. kola Chance Ligy přivítala Karviná trápící se České Budějovice, které do dnešního dne získaly jenom jediný bod, za to výhra pro zelenobílé z východu znamenala strmý vzestup v tabulce.

Článek

Rychlý nástup domácích

Domácí hráči Karviné nastupovali v roli favorita a to začali od počátku potvrzovat. V úvodních deseti minutách drželi balón na svých kopačkách. Hned v sedmé minutě se dostal před vápno Filip Vecheta, který si po přihrávce Giannise Botose, krásně zasekl míč a pravou nohou se trefil plavající ránou přímo do levé šibenice branky Viléma Fendricha - 1:0.

Zbytečné ztráty v rozehrávce využívala Karviná k nebezpečným únikům, které ale většinou ztroskotali na práci obranného bloku hostů. Skóre se změnilo až ve 29. minutě, kdy se z přímého volného kopu napřáhl křídelník Memič a jeho balón bez jakéhokoliv kontaktu doputoval až do sítě Budějovic a skóre se na Městském stadionu v Karviné měnilo po druhé na 2:0.

V průběhu poločasu se podařilo několikrát domácím ohrozit branku. Několikrát se branku pokusil ohrozit Andrija Ražnatovič. Budějovice dokázali však tlaku odolat a vyhlíželi druhý poločas.

Klidná dohrávka pro Karvinou

Úvod druhé poloviny byl pro svěřence legendárního trenéra Franze Straky jako noční můra, hned ve 46. minutě se po krásnému uvolnění Kristiána Valla objevil ve vápně znovu mladičký Vecheta, který mezi nohami Míky, trefil přesně prostor u pravé tyče. Druhý gól pro reprezentanta do 21 let, který v Karviné chytá druhý dech a další tvrdá rána pro Budějovice - 3:0.

Mladý útočník v barvách Karviné musel hřiště z důvodu zranění opustit, to však karvinské nemohlo zastavit. Ve středu hřiště ztratil míč záložník Budějovic Hubínek, míč ukořistil Botos, který před brankou našel Kahouna Viniciuse, jenž i přes špatné zpracování dopravil volejem míč mezi tři tyče a Karviná již vedla o čtyři branky.

V 68. minutě po rohu dotáhl balón za brankáře míč obránce Budějovic Čoudek, jeho gól však vzhledem k faulu na brankáře nemohl platit. Neuznaný gól byl motorem pro stratéga Straky, který vystřídal v 69. minutě dokonce čtyři hráče.

Osvěžení celku ze Střeleckého ostrova ovšem prospělo, protože v 81. minutě se mu povedlo z rohu najít hlavu Jakuba Matouška, který vsítil teprve třetí gól Českých Budějovic v letošní sezóně Chance Ligy.

Strach o Vechetu

Domácí zvládli uspět v zápase, ve kterém byli jasnými favority, za to mizérie Františka Straky dále pokračuje a Budějovice se své první výhry v letošní sezóně nedočkají ani po 12. kole. Karviná bude doufat, že zranění střelce Filipa Vechety, který má výbornou formu, nebude dlouhodobé a může Hyského družinu posunout v dalších složitějších zápasech.

Hráč utkání podle 90 minut: Filip Vecheta (MFK Karviná)

MFK Karviná 4:1 SK Dynamo České Budějovice (2:0)

Branky: 7. Vecheta (Botos), 29. Memić, 46. Vecheta (Vallo), 63. Vinicius (Botos) – 81. Jakub Matoušek (Krch)

Karty: ŽK 27. Ekpai (CEB)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:14.

MFK Karviná: Lapeš – Vallo (68. Mikuš), Endl (82. Svozil), Krčík, Fleišman (C) – Čavoš (68. Planka), Moses – Ražnatović, Botos (76. Ayaosi), Memić (82. Singhateh) – Vecheta (56. Vinicius).
Náhradníci: Schovanec – Boháč, Regáli, Ezeh.
Trenér: Hyský.

SK Dynamo Č. Budějovice: Fendrich – Čoudek, Križan, Míka (68. O. Novák) – Šigut (77. Ogiomade), Tischler, Hubínek (68. Krch), Trummer – M. Čermák (C) (68. Osmančík), Ekpai (68. Němec) – Adediran (77. Jakub Matoušek).
Náhradníci: Janáček – Kotula.
Trenér: Straka.

Rozhodčí: Beneš – Podaný, Váňa – Kocourek (video).

Diváci: 2326

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz