Hlavní obsah
Sport

Táborsko ovládlo zápas ve Vlašimi. Hosté se radují z cenného vítězství 2:1

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: FC Sellier & Bellot Vlašim / se svolením

Vlašim měla v případě výhry velkou šanci dostat se do nejlepší trojky a atakovat pozice v baráži o postup do nejvyšší ligy.

Článek

Ovšem vše se jí sesypalo již na začátku zápasu a Táborsko bylo většinu zápasu tím lepším týmem. Vlašimští v závěru snížili stav zápasu, ovšem ani tento gól jim nepomohl k bodu, a hosté z Táborska odvážejí po zásluze výhru 2:1.

Výborný vstup Táborska do zápasu

Táborsko bylo aktivnější od samého začátku, hlavně na útočné polovině. Vlašim se jen těžko dostávala do tempa a její snaha o postupný útok byla neúčinná. Hosté se ujali vedení už v 19. minutě, když Aleš Nešický využil zaváhání brankáře Marka Koláře a pohodlně skóroval do odkryté brány. Domácí se snažili reagovat, ale jejich útočné snažení bylo bez požadovaného efektu. Do velké šance se dostal Filip Lehký, jehož střelu však gólman hostů Daniel Kerl bravurně vyrazil.

Vlašim se do šancí dostávala jen sporadicky, zatímco Táborsko kontrolovalo hru a ve 31. minutě zvýšilo svůj náskok na 2:0. Míč propadl k Petru Plechému, který pohotově vystřelil, a jeho pokus si do vlastní brány srazil Lukáš Musil. Domácí se i nadále snažili dostat do zápasu, ale jejich kombinace byly nepřesné a bez kýženého efektu. Hra Vlašimi byla v prvním poločasu bezzubá a hosté šli s dvougólovým náskokem do poločasové přestávky.

Snaha Vlašimi o zdramatizování utkání

Do druhého poločasu vstoupila Vlašim s několika střídáními a touhou zvrátit vývoj utkání, ale defenziva Táborska byla nekompromisní. Hosté bránili velmi disciplinovaně a nepustili soupeře k vážnějším šancím. Vlašim se snažila dostat do tlaku a po centru z pravé strany měl šanci Jakub Nečas, avšak ve skluzu netrefil branku. Na druhé straně byl aktivní Ondřej Bláha, jehož střela mířila těsně nad branku. Vlašim se pokoušela prosadit hlavně přes standardní situace, ale ani rohové kopy nevedly k dohlednému úspěchu. Hosté byli nebezpeční z brejků, přičemž Petr Plachý mohl zvýšit vedení, ale jeho šance zůstala nevyužita.

Kýžený gól Vlašimi na body nestačil

Závěr zápasu přinesl napínavé drama, když se domácí Vlašim v 82. minutě dostala na dostřel díky brance Jana Závišky, který po přihrávce Dominika Soukeníka chladnokrevně překonal brankáře Daniela Kerla a snížil na 1:2. Domácí vycítili šanci na vyrovnání a tlačili se dopředu, ale zkušené Táborsko drželo míč daleko od své brány. Největší šanci na srovnání měl v 85. minutě Jakub Hodek, který si ve vápně skvěle zasekl míč, ale jeho střela těsně minula cíl. Táborsko už vedení udrželo a z Vlašimi si odváží cenné tři body.

FC Sellier & Bellot Vlašim – FC SILON Táborsko 1:2 (0:2)

Branky: 82. Záviška – 19. Nešický, 31. Plachý

Žluté Karty: 36. Biegon (VLA), 40. Kareem (VLA), 54. Kulhánek (VLA), 63. Breda (VLA), 75. J. Jeřábek (VLA), 86. Rosa (VLA) – 90+2. Varačka (TAB)

FC Sellier & Bellot Vlašim: M. Kolář – Kareem (46. J. Jeřábek), Breda, Kurka, Kulhánek (C) – Onije (46. Rosa), Šubert – Musil (71. Soukeník), Lehký (71. A. Pudil), Biegon (46. Záviška) – Hodek. Náhradníci: D. Čermák, Spilka – J. Franěk, Holoubek, M. Pudil, Manga. Trenér: Aleš Majer

FC SILON Táborsko: Kerl – Plachý, P. Novák (C), Koné, Bláha – Kateřiňák (88. Kopáček), Šplíchal (66. Nečas) – Barac, Nešický (90. Nsunzu), Varačka – Hais (66. J. Mach). Náhradníci: Pastornický – Schindler, O. Novotný, Foltyn, Afolabi. Trenér: Radek Kronďák

Rozhodčí: Petřík – Ratajová, Ježek

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz