Hlavní obsah
Sport

TOP XI 3. kola Chance Ligy: Hráčem kola pardubický zadák, jinak rozmanitá jedenáctka

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Koláž: 90 min / Jan Hezlar - Foto: 90 min / Jindřich Jager

Ligový srpen byl odstartován již třetím kolem české nejvyšší soutěže. Program duelů rozdělen do tří dnů nepřinesl příliš velké gólové hody, ale zajímavé vývoje určitě ano.

Článek

Největší favoriti, tedy pražská „S“ své fanoušky nezklamala, pohled mnohých fanoušků také směřoval do Budějovic. Mnozí byli zvědaví, jak se vydaří první zápas Dynamu pod Františkem Strakou.

Opět začneme od defenzivních prostorů, tedy volbou nejlepšího brankáře. Podruhé v řadě si místo vysloužil Adam Zadražil. Jednička Hradce Králové sice na začátku duel s Boleslaví brzy inkasovala, jenže nadále předvedla sebevědomý výkon vyšperkovaný několika skvělými zákroky.

Když zůstaneme v Malšovické Aréně, tak zde máme dalšího adepta. Po návratu k Votrokům se poprvé prosadil Adam Vlkanova, a to po nádherné akci. Jeho trefa znamenala vyrovnání a nastartovala celý obrat. Trenérem kola byl vybrán právě kormidelník Hradce, David Horejš.

Pardubice vyřídily Budějovice

Návrat na ligovou lavičku legendárního Františka Straky, to byl jeden z příběhů tohoto víkendu. Premiéra mu ovšem nevyšla, protože Dynamo po 23 minutách prohrávalo 3:0. Velkou zásluhu na tom měl hráč kola Jan Kalabiška, jelikož zkušený levonohý bek centroval na vlastní branku Keckeisena a poté i sám skóroval. Jihočeši se v druhém půli zvedli i díky Marcelu Čermákovi, který je zvolen jako žolík kola.

Samozřejmě i pražská „S“ mají své určité zastoupení v TOP XI. Slavia zvládla obtížný duel na hřišti libereckého Slovanu, kde rozhodl fantastickou dělovkou za vápnem El Hadji Malick Diouf, jenž se objevuje v sestavě podruhé v řadě. Sparta hostila na domácí půdě v malém derby Duklu. Znovu slavil branku obránce Martin Vitík, když po prodlouženém rohu otevřel skóre. Jeho parťák Kaan Kairinen odvedl výbornou práci ve středu pole a vysloužil si také místo.

Střeleckou formu na úvod ročníku chytl olomoucký Jan Kliment. Ten ve střetnutí s Teplicemi zaznamenal svou třetí trefu, když obral o míč Marečka a únik na branku vyřešil s přehledem. Na Hané úřadoval také teplický Daniel Trubač, jenž po rychlém náběhu do vápna vyrovnal, ale poté v druhé půli selhal a pohřbil naděje svého mužstva.

Bezbrankové výsledky našly zajímavé hráče

Tento víkend přinesl také poctivé defenzivní výkony a tím pádem remízy 0:0. Do Uherského Hradiště dorazila Bohemka, která odvezla cenný bod i díky poctivé práci Jana Vondry. To samé se dá říct o domácím Filipu Vaškovi, který předvádí po příchodu do ligy výborné výkony. Sestavu uzavřeme v Jablonci a konkrétně plzeňskou obranu trápil svými centry Alexis Alegue. Měl asistenci i na trefu Martince, ta ale nakonec neplatila kvůli ruce.

Foto: 90 minut / Jan Hejzlar

Sestava 3. kola Chance Ligy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz