Hlavní obsah
Sport

Viktoria Plzeň podruhé v sezóně nechala body na severu Čech, v Liberci remizovala 1:1

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Bizoň / 90 minut

Po postupu do ligové fáze v EL zavítala Viktoria do Liberce. V základní sestavě se objevily nové akvizice, uprostřed obranné řady nastoupil bývalý kapitán Partizanu Bělehrad Svetozar Marković, na hrotu poté Prince Adu z ukrajinského Kryvbasu.

Článek

Lepší vstup do zápasu měl domácí Slovan, hned ve druhé minutě udělal hrubou chybu v defenzivě Sampson Dweh, Ľubomír Tupta ovšem toho lépe nedokázal využít. Jen o chvíli později nevymýšlel nic složitého Marios Pourzitidis, jeho povedený pokus ze střední vzdálenosti skvěle vytáhl Tvrdoň. Minutu na to si navedl míč ke střele Denis Višinský, plzeňský brankář znovu připraven zasáhnout. Na konci úvodní desetiminutovky se ozvala i Viktoria. Sampon Dweh hodil svůj typický aut až do vápna, kde se balon přes Vašulína a Šulce dostal na malé vápno, tam zakončoval Marković, Bačkovský se na brankové čáře vytáhl i proti dorážce Adua.

Plzeň se osmělovala pomalu, avšak každá její střela následně volala po gólu, stejně jak při hlavičce Šulce z hranice malého vápna, kterého skvěle oslovil z levé strany Vašulín. Na druhé straně se dral do šance znovu Višinský, proti němu se vytáhl Marković, který ve skluzu skvěle zastavil jeho ránu, míč se vzápětí ještě otřel o tyč. Při další šanci Západočechů už se měnilo skóre, jenomže pouze na dvě minuty. Po rohovém kopu míč na přední tyči prodloužil Dweh, zadní tyč poté skvěle zavřel Prince Adu, proti jeho premiérové brance ovšem byl centimetrový ofsajd. Zajímavostí prvního poločasu rozhodně bylo, že Viktoria se prvního faulu dopustila až tři minuty před koncem, který nakonec žádnou regulérní branku nenabídl.

Zkraje druhého dějství měli nepatrně více ze hry domácí fotbalisté, velkých šancí se ovšem diváci nedočkali. Vše se snažil změnit po hodině hry Denis Višinský, mířil ale vysoko nad branku. Nyarkovi se zase pro změnu postavili do střely dva bránící hráči Viktorie. Následně se plzeňskému brankáři Tvrdoňovi vrátily rok staré vzpomínky. Lehký centr Marka Ichy mu totiž mezi rukavicemi propadl do branky, čímž se Slovan zadarmo dostal do vedení. Severočeši svůj náskok mohli zdvojnásobit po nacvičeném rohovém kopu, Ľubomír Tupta ovšem branku netrefil.

A Slovan to mohlo mrzet dvojnásob, jelikož kulatý nesmysl se bleskově dostal na druhou stranu, Matěj Vydra si ho ve středu pole navedl ke střele a míč poslal neomylně ze střední vzdálenosti s pomocí tyče do sítě, první branka pro Vydru v této sezóně. Plzeň po vstřeleném gólu ožila, snažila se překlopit utkání na svou stranu, čas ovšem rychle ubíhal. Tři minuty před koncem normální hrací doby utíkal sám ze strany střídající Erik Jirka, Bačkovský nad branku následně vytáhl i pokus Slončíka. V nastaveném čase mohl rozhodnout Mikula, Tvrdoň tentokrát skvěle zasáhl, Slovan Liberec remizoval s Viktorií Plzeň 1:1.

FC Slovan Liberec – FC Viktoria Plzeň 1:1

Branky: 66. Icha – 76. Vydra (Cadu). ŽK: 18. Nyarko (LIB), 58. Pourzitidis (LIB), 90+5. Zyba (LIB) – 17. Kalvach (PLZ), 42. Adu (PLZ), 89. Slončík (PLZ). Diváci: 3174.

Držení míče: 40%:60%. Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:7.

FC Slovan Liberec: Bačkovský – Halinský, Ševínský, Pourzitidis – Koželuh (78. Mikula), Icha, Hlavatý (90+1. Zyba), Kayondo – Nyarko (69. Letenay), Tupta (C) (90+1. Kok), Višinský (90+1. Eneme).

FC Viktoria Plzeň: Tvrdoň – Marković, Dweh, Jemelka – Kopic (71. Mosquera), Šulc (71. Slončík), Červ, Kalvach (C), Cadu – Vašulín (71. Jirka), Adu (61. Vydra).

Rozhodčí: Pechanec – Nádvorník, Hádek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz