Hlavní obsah

Výhra věnovaná zraněnému kapitánovi. Líšeň doma předčila Prostějov

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Adamec / se svolením

Sobotní program 14. kola Chance Národní Ligy uzavřel souboj tabulkových sousedů, kdy na půdu 10. Líšně přicestoval 11. Prostějov. Kontrolovaným výkonem si Líšeň zajistila vítězství 2:0.

Článek

Přesvědčivý výkon Líšně

Ještě před začátkem utkání předvedli obě mužstva krásné sportovní gesto, když nastoupili v tričkách s textem „Hodně síly kapitáne“ na podporu domácího kapitána Michala Jeřábka, který se vážně zranil v minulém kole. Za celou redakci 90 minut přejeme co nejbližší uzdravení.

Utkání začalo velkým tlakem hostí, na jehož počátku stál rohový kop, nedůsledná obrana Líšně ale situaci ustála. Jedovatou ránu Filipa Žáka Vajner vytáhl na další roh, ze kterého se opět hosté dostali do zakončení, to bylo zblokováno.

S plynutím času se změnil obraz hry a byli to naopak domácí, kdo diktovali tempo. To vyústilo i v první branku, kterou obstaral Ondřej Hapal, jenž si našel centr Pavla Sokola zkraje pokutového území. Hapal uklidil placírkou na zadní tyč a domácí vedli.

Od vstřelené branky se jasně vykrystalizovali herní styly obou mužstev, domácí se nikam nehnali a spoléhali na rychlé brejky. Z jednoho dokonce dali gól, konkrétně Jan Lutonský, ale pro ofsajd neplatil. Prostějovská výprava se snažila ovládnout hru, ale až na ojedinělé záblesky se do ničeho nedostala.

Ve 43. minutě do vápna Prostějova letěl nebezpečný centr a drobné zatažení od Habusty na Hapala znamenalo pokutový kop. Jednalo se o velmi spornou situaci. Pro hosty trest nejen v podobě žluté karty pro Jakuba Habustu, ale Jan Silný neomylně proměnil a domácí vedli už o dvě branky.

Domácí už jen kontrolovali hru

Hosté se snahou změnit průběh zápasu a zabojovat o body vystřídali hned třikrát před druhým poločasem. A bylo to znát. I přes aktivní přístup a nátlak na Líšeňské, hosté snížit nedokázali a obraz hry se tak nezměnil.

Svěřenci Milana Valachoviče stále spoléhali na zajištěnou defenzivu a nebezpečné brejky. Ty ale většinou skončili nepřesnou přihrávkou nebo jinou nepřesností.

Udeřit mohli poprvé hosté v 71. minutě, kdy Bartolomeu narýsoval krásnou kolmici na Žáka, který pálil z ostrého úhlu, ale Vajnera nepřekonal. Obrovitánskou příležitost zazdil znovu Žák. Jedlička mu namazal nádherný míč mezi domácí stopery, Žák si nejdříve tělem udělal prostor, ale pak přehodil Vajnera až na břevno. Z brankové čáry těsně před hlavou Žáka, který situaci dobíhal, balón vykopl Mach.

Velkou šanci měli také domácí, ze standardky, kterou vybojoval střídající Rolinek, se do zakončení dostal Lutnský, ale jeho prudkou hlavičku vytěsnil Vejmola mimo tři tyče.

Rozhodl první poločas

Utkání tabulkových sousedů dopadlo možná až moc jednoznačně. Domácí si v prvním poločase vybojovali dvou brankové vedení, které v druhé půli kontrolovali. Šanci na zdramatizování zápasu měl Žák, ale ten rozhodně dnes neměl svůj den, neproměnil hned několik šancí.

Hráč utkání podle 90 minut: Ondřej Hapal

Zajistil obě branky svého týmu, jednu sám vstřelil a vybojoval penaltu. Celý zápas zaměstnával svůj protějšek.

SK Líšeň 2019 2:0 1. SK Prostějov (2:0)

Branky: 17. O. Hapal, 43. Silný (pen.)

Karty: ŽK 29. Dudl (LIS), 33. O. Hapal (LIS)

Držení míče: 52 %: 48% Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 9:10. Rohy: 6:4.

SK Líšeň 2019: Vajner – Ilko, Otrísal, M. Mach, Lutonský (C) – Sedlák – Dudl (80. Vlasák), O. Hapal (72. Dziuba), M. Polášek (90+2. Aldin), Sokol (80. Rolinek) – Silný (72. Tauš).
Náhradníci: Ulrich – Cupal, Mionić, Kubovič, Kratochvíla, Joković.
Trenér: Milan Valachovič

1. SK Prostějov: Vejmola – R. Látal (46. Bartolomeu), Ševčík (46. Matocha), Carneiro, Lehovec (46. Bielan) – Žák, Hrdlička (81. Slaměna), Habusta, Lima – T. Jedlička, Koudelka (C) (68. Vybíral).
Náhradníci: Neuman – Zapletal.
Trenér: Radim Kučera

Rozhodčí: Daniel Vokoun – Jaroslav Hádek, Nikola Šafránková

Diváci: 506

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz