Hlavní obsah

Vzletné ohlasy z Letné: Sparta hrála bídu i v Plzni

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jakub Štěrba / 90 minut

Sparta má po zápase v Plzni. No, co k němu mám dodat?

Článek

Nějak mě už nebaví psát, že soupeř vyhrál zaslouženě. Přechodová fáze Sparty zase drhla. Přechodová fáze Plzně ve sprintu na pár doteků. Plzeň chtěla víc a na hřišti to bylo vidět. Sparta byla pomalá, na půlce jsem v jednu chvíli napočítal deset přihrávek a víte, kam Spartu posunuly? Nikam! Nakonec ta poslední zamířila k Vindahlovi. Trochu to demonstrovalo, že teď Letenští nevědí, co mají vymýšlet. Není nabídka. Sparta si soupeře neumí vykombinovat, spíše se bojí, aby neudělala chybu. Znovu tento zápas ukázal, že záloha nehraje dobře. Posuďte sami, takový Sadílek měl devět přihrávek za hodinu na hřišti, z toho jen čtyři úspěšné. To ukazuje, že se s balonem moc nepotkal, a já se ptám proč? Odpověď je nasnadě. Protože záloha Plzně byla jednoduše více na míči. Když už se k němu Sadílek dostal, více než polovinu zkazil. A další nepomohli. Kairinen, Laçi, Birmančevič, Rrahmani jsou z formy. V derby nic, v Plzni málo. Chybí drajf, taková ta nasr…., chuť to zlomit, chybí mi emoce mezi hráči a chybí ještě jeden článek. Haraslín. Často ho kritizuji, že nevydrží celý zápas. Jenomže jemu i ta část zápasu stačí, aby byl klíčovým hráčem. V Plzni to bylo hodně vidět. Nikdo netahal míč v rychlém přechodu do vápna tak, jak to umí on. Bez něj je Sparta momentálně poloviční.

Už jsme třetí, Slavia utíká, Plzeň před námi a za týden Baník, který hraje v dobré formě. Sparto, mám se bát?

Znovu to zopakuji. Je super, že jsme se dostali do Ligy mistrů, je super, že k nám jezdí špičkové kluby, se kterými můžeme poměřit síly, ale začíná mi připadat, že tím Sparta strašně ztrácí dech v lize. Další problém vidím i v tom, že ani střídající hráči hru nezvednou. Co takhle dát šanci i dalším, kteří ji doteď moc nedostávali, pane Friisi. Ono když se podívám, jak nastupuje na hřiště Laci, který teď také nehraje svá životní utkání, těžko se hra zlepší. Matěj Ryneš po zápase řekl, že takhle hrát nechtějí. Hezké, ale jak tedy hrát chcete, ptám se? Jindřich Trpišovský zvolil taktiku presování, Koubek zvolil taktiku presování a Sparta si s tím neumí poradit. Neudrží tím míč, a to se pak šance těžko vytváří.

Ztráta devíti bodů je už pomalu na gratulaci rivalovi z Edenu. Zase si přečtu, co je ještě bodů ve hře, ale realita je taková, že v takovéto formě je budeme dál ztrácet, a ne manko stahovat. Sparta je v herní krizi, a pokud s tím rychle něco neudělá, může za rok hrát klidně jen Konferenční ligu.

Takže co teď? Seřvat? Dát den volna? Individuální pohovory? Nějaká společná večeře, kde si to hráči konečně vyříkají, že takhle to dál nejde? Pane Friisi, něco s tím už udělejte, protože se na to nedá dívat. Prohrát můžete, ale fanoušci chtějí vidět snahu, šance, aktivitu, rychlost, zápal. Ten jsem viděl až po zápase v hloučku u Laçiho. Sorry, ale to už je s křížkem po funuse. Takže příště se navzájem seřvěte už před zápasem. Díky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz