Hlavní obsah
Sport

Vzletné ohlasy z Letné: Sparta před Ligou mistrů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Štěpina / 90 minut

Dnes nastoupí Sparta v rámci třetího kola na Etihad Stadium proti Manchesteru City. Čeká ji nejtěžší soupeř ve skupině a zároveň jeden z adeptů na celkové vítězství.

Článek

Letenský klub o víkendu porazil Slovan Liberec, ale znovu herně nepřesvědčil. Zejména střed zálohy nefungoval, a tak se hráči často uchylovali k nákopům. Bohužel je to již několikátý zápas, ve kterém Sparta nedominovala tak, jak jsme byli zvyklí. No a teď v této formě nastoupí proti jednomu z nejlepších týmů na světě. S City se ještě nikdy neutkala. Poslední střet s týmem z Anglie nedopadl vůbec dobře. Liverpool Spartě ukázal v obou zápasech lekci z produktivity, a než se Sparta rozkoukala, bylo po všem. Snad se to nestane zítra. Manchester City o víkendu porazil Wolverhampton stejným rozdílem jako Sparta Slovan.

Letenský tým má v Lize mistrů stejně jako City čtyři body. Manchester na úvod remizoval s Interem Milán a poté si s chutí zastřílel na Slovensku proti Slovanu Bratislava (4:0). City budou chybět Kevin De Bruyne i záložník Rodri.

A teď několik statistik, které ať hráči Sparty raději ani nečtou

V Lize mistrů nenašli hráči City přemožitele v posledních 25 zápasech, a pokud je Sparta nepřekvapí, vytvoří nový rekord. Ten současný drží městský rival United. Doma navíc neprohráli v milionářské soutěži ve 32 utkáních od roku 2018! Navíc doma neprohráli napříč všemi soutěžemi už 50 duelů. Začínám z toho mít husinu, když to píšu, tak přidám i pozitivní statistiku Sparty.

Sparta v pohárech neprohrála osmkrát po sobě (z toho šest výher), a navíc od březnové prohry 1:6 v Liverpoolu venku v pohárech neprohrála čtyřikrát po sobě (z toho tři vítězství).

Tomáš Wiesner uvedl, že se na zápas velmi těší, ale Jaroslav Zelený v rozhovoru projevil obavy, aby hráči Sparty nezalezli až do brány. Očekává velký tlak od domácího mužstva, které je prý o x levelů výše, než byl Stuttgart.

Osobně si přeji, aby takto hráči základní jedenáctky neuvažovali a zkusili domácí tým překvapit aktivitou, díky které si do tohoto zápasu zatím vybojovali čtyři body. Respekt ano, strach ne. Hráli s vicemistrem Německa a i tam byli za outsidery. No a vidíte. Nakonec tam při troše štěstí mohli i vyhrát. Spartě by nikdo chybět neměl a já budu doufat, že pražský tým předvede odvážný a bojovný výkon.

City je obrovský favorit, ale Sparta jde do zápasu s tím, že může jen překvapit. Nemá se čeho bát. Pokud prohraje po bojovném výkonu a předvede hru, kterou to City minimálně hodně ztíží, já budu spokojený. Chleba se bude pravděpodobně lámat až v domácím duelu proti Brestu. Proč ovšem nezkusit překvapit i City?! Možné je všechno a jde o jeden zápas, který se může vyvíjet všelijak. Tak držte palce.

Zápas začíná ve 21.00 a v přímém přenosu ho vysílá Nova Sport 3.

Předpokládané sestavy:

Manchester: Ederson – Lewis, Stones, Dias, Gvardiol – Kovačič – Sávio, Silva, Gündogan, Doku – Haaland.

Sparta: Vindahl – Vitík, Panák, Sörensen – Preciado, Kairinen, Laçi, Ryneš – Birmančevič, Haraslín – Olatunji.

Absence: De Bruyne, Rodri (oba zranění), Bobb (zranění + není na soupisce), Walker (nejistý start) – Cobbaut (zranění), García (zranění + není na soupisce)

Rozhodčí: Mariani – Bindoni, Tegoni – Di Paolo (video, všichni It.)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz