Hlavní obsah
Sport

Zahrají si i maséři týmu? Sparta ladí sestavu na Ligu mistrů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: 90 minut / Jager

Brian Priske byl zvyklý sázet na své koně, a když už rotoval, nedopadlo to pro Spartu nejlépe. Vzpomeňme na prohru 1:3 v Mladé Boleslavi, nebo na potupnou prohru 0:4 v Plzni.

Článek

Lars Friis se ale nebojí do zahajovací jedenáctky sáhnout a ve třech zápasech již protočil téměř celý kádr.

V utkání proti Teplicím už ale vstřelil svůj první gól v rudém dresu a jeho rychlost a technická úroveň okamžitě oslnila příznivce ofenzivního fotbalu.

Sparta je ještě silnější! Liga mistrů čeká

Odchod Ladislava Krejčího oslabil obranu, ale do útoku je Sparta rozhodně silnější než minulý rok. Problémy z minulé sezóny jsou eliminovány, ne všechny, ale již zmíněná šířka kádru, především v ofenzivě, letenským hodně pomůže v bojích o Ligu mistrů.

Po vystřídání Lukáše Haraslína, který obvykle vydrží na hřišti 60 minut, si obrana soupeře neodpočine, jelikož chytat Krasniqiho bude ještě náročnější než uhlídat slovenské křídlo.

Olatunji a Kuchta přináší rozdílné herní profily do různých typů zápasů a Kryštof Daněk ukázal, že má schopnosti se prosadit v soubojích jeden na jednoho a na hostování v Pardubicích nepozbyl sebedůvěru, a naopak nabral herní pohodu.

Předpokládá se, že Sparta zvládne udržet dobrý výsledek z Irska i doma na Letné, a ať už soupeřem ve 3. předkole o milionářskou soutěž bude FCSB, nebo Maccabi Haifa, budou svěřenci trenéra Friise favorité tohoto dvojzápasu a zvládnou postoupit ještě o předkolo dále. A nakonec snad i do samotné Ligy mistrů.

Nástrahy? Zranění, špatná forma anebo červené karty?

Byl by zázrak, kdyby Sparta odehrála celý ročník bez komplikací, je ale vidět, jak dobře vše na Letné a na Strahově funguje.

Kaan Kairinen se vrátil po zlomenině do sestavy po 10 týdnech a na svém Instagramu děkoval celému lékařskému týmu Sparty za snahu dostat finského záložníka zpět do hry co nejdříve.

I přes Priskeho odchod se podařilo udržet vedoucího fyzické přípravy Cristiana Clarupa a hráči jsou na startu sezóny v ještě lepší kondici.

Je samozřejmě náročné udržet hráče v TOP formě po celý rok, ale s širším kádrem a možnostmi, jak okysličit sestavu, panuje mezi fanoušky naděje, že hráči bez formy si odpočinou a postupně se opět rozehrají k dobrým výkonům.

A možná zmizí i extrémní přemotivovanost, ze které pramenilo obrovské množství žlutých i červených karet. Friis nepůsobí jako kliďas, ale třeba na rozdíl od Priskeho zvolí jiné motivační metody a my neuvidíme Spartu hrát polovinu zápasů v deseti hráčích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz