Hlavní obsah
Internet a technologie

Fenomén ChatGPT spouští oficiální aplikaci. Internet se už ale dávno jen hemží nebezpečnými podvrhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: ADOBE STOCK

ChatGPT aplikace pro iOS Apple už funguje ve Spojených státech, v ostatních zemích ji spustíme během následujících týdnů, informoval na Twitteru prezident a spoluzakladatel populární platformy umělé inteligence Greg Brockman.

Článek

Nepřítomnost oficiální aplikace na platformách, jako je AppStore nebo Google Play, vedla mnoho podnikavců k tomu, aby vytvořili falešné programy tvářící se jako oficiální a přiživili se na fenoménu poslední doby.

Dosud se to na platformách pro aplikace hemžilo potenciálně nebezpečným scamem. Ve vyhledávači Google se začaly objevovat reklamy pro AI služby, jako je ChatGPT nebo MidJourney, ale když na ně někdo klikne, je přesměrován na podezřelé webové stránky. Ty pak často šíří malware a další potenciálně škodlivé kódy nebo viry.

Zneužívání reklam na tyto podvrhy či stránky využívající umělou inteligenci ve vyhledávači Google má nyní sestupnou tendenci, nejvyšších výsledků dosahovalo v začátku roku 2023. Nyní už začal Google podnikat proti těmto falešným stránkám kroky, aby mírnil jejich dosah.

Pro uživatele je zásadní se dívat, co si do telefonu instalují a na co klikají. Dosud oficiální aplikace nebyla, takže stačilo zkrátka vědět, že cokoliv, co se tváří jako ChatGPT, je podvrh. Nyní bude důležité si zkontrolovat, jestli je jako výrobce uvedena firma OpenAI, která za svou aplikaci bude ručit. U jiných odkazů nebo aplikací není zaručeno, že budou fungovat správně nebo že lidem nenapadnou mobilní telefon.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám