Článek
Letní těstovinový salát se zeleninou a mozzarellou
Ingredience:
- 200 g těstovin ve tvaru srdíček nebo jiného oblíbeného tvaru
- 100 g cherry rajčátek (půlené)
- 1/2 červené papriky (nakrájená na proužky)
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 okurky (na půlkolečka)
- 1/2 červené cibule (na tenké plátky)
- 1 hrst čerstvé rukoly
- 100 g mini mozzarellových kuliček (nebo na kostičky nakrájené mozzarelly)
- 50 g černých oliv (vypeckovaných a nakrájených)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového octa (volitelně)
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Postup:
- Těstoviny uvař dle návodu na obalu v osolené vodě, sceď je a nech vychladnout.
- Mezitím si připrav zeleninu – rajčata, papriky, okurku, cibuli a rukolu.
- V míse smíchej těstoviny, zeleninu, mozzarellu a olivy.
- Zakapej olivovým olejem, případně i balzamikem, osol, opepři a zasyp oreganem.
- Promíchej a nech chvíli odležet v lednici – chutě se krásně propojí.
- Podávej vychlazené jako lehký oběd nebo přílohu ke grilování.
Tip: Pokud chceš salát zjemnit, přidej pár kapek citronové šťávy nebo lžíci jogurtového dresinku.
Zdroj: Adam Podroužek