Hlavní obsah

Cuketový tatarák je nová letní bomba! Bez masa, ale s chutí jako nikdy

Foto: KamranAydinov , Freepik

Překvapivě výborný tatarák bez masa, který si zamilují i zarputilí masožrouti. Hotový za pár minut a ideální na horké letní dny.

Článek

Cuketový tatarák podle vlastní zkušenosti

Když je zahrada plná cuket a člověk už neví, co s nimi, přichází na řadu tenhle malý zázrak. Dlouho jsem cuketu vnímal jen jako přísadu do rizota nebo na gril. Ale zkusit ji jako základ na “tatarák”? Jedno z nejlepších letních rozhodnutí.

Ingredience:

  • 1 střední cuketa (nejlépe mladá, neloupaná)
  • 1 menší cibule (červená nebo klasická)
  • 2–3 stroužky česneku
  • 1–2 lžíce kvalitního kečupu
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky uzené papriky (nebo chilli pro ostřejší verzi)
  • Sůl, pepř podle chuti
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Houska, chleba nebo topinky k podávání

Postup:

  1. Cuketu nastrouhejte nahrubo i se slupkou, dejte ji do cedníku, lehce osolte a nechte asi 10 minut vypotit. Pak ji pořádně vymačkejte, ať se zbavíte přebytečné vody.
  2. Mezitím si nadrobno nakrájejte cibuli a prolisujte česnek.
  3. V míse smíchejte cuketu, cibuli, česnek, kečup, hořčici, sójovou omáčku, papriku (klidně obě), osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.
  4. Všechno dobře promíchejte a nechte aspoň 15 minut odležet v lednici. Chuť se krásně rozvine.
  5. Podávejte na čerstvém chlebu, opečené topince nebo klidně jako dip k zelenině.

Tip z praxe:

Zkuste přidat trochu nakrájených sušených rajčat nebo kapary – tatarák získá další zajímavou chuťovou vrstvu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz