Hlavní obsah

Domácí kuřecí nugetky z mletého masa – šťavnaté, křupavé a bez zbytečné chemie

Foto: KamranAydinov , Freepik

Zapomeňte na kupované polotovary! Tyhle domácí kuřecí nugetky z mletého masa zvládnete levou zadní a budou mizet rychlostí blesku.

Článek

Ingredience (na cca 3–4 porce):

  • 500 g mletého kuřecího masa (ideálně z prsou i stehen)
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 1 menší cibule
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • ½ lžičky sušeného tymiánu nebo oregana
  • Strouhanka na obalení
  • Olej na smažení

Postup:

  1. Základní směs:
    Mleté kuřecí maso dejte do mísy. Přidejte na jemno nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek, vejce a všechny koření. Důkladně promíchejte rukou – nebojte se směs chvíli propracovat, bude se pak lépe tvarovat.
  2. Tvarování:
    Navlhčete si ruce vodou a tvarujte menší kousky – nugetky ve tvaru oválků nebo placiček. Pokud je směs příliš řídká, přidejte trošku strouhanky, ale ať zůstane směs stále šťavnatá, pak dáme je na pár minut chladit do mrazáku.
  3. Obalování:
    Každou nugetku obalte ve strouhance – díky tomu získají krásně křupavou kůrku.
  4. Smažení:
    Nugetky smažte v rozpáleném oleji na středním plameni dozlatova. Trvá to přibližně 3–4 minuty z každé strany. Po dosmažení nechte okapat na papírové utěrce.

Tip z kuchyně:

Chcete zdravější variantu? Zkuste nugetky péct v troubě – 180 °C, asi 20 minut, ideálně na pečicím papíře a lehce pokapané olejem.

Servírování:

Nejlepší jsou ještě teplé, s domácí tatarkou, jogurtovým dipem nebo jen tak s čerstvým salátem. U dětí slaví vždycky úspěch s hranolky nebo kaší.

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz