Hlavní obsah
Jídlo a pití

Italská salsiccia a české kysané zelí? Překvapivě dokonalé spojení chutí

Foto: timolina , Freepik

Salsiccia

Když se voňavá italská klobása potká s poctivým kysaným zelím, vznikne jídlo, které překvapí i babičku. Rychlé, syté a neskutečně dobré. Stačí vám jen pár surovin.

Článek

Recept: Salsiccia s kysaným zelím na víně

Ingredience (2 porce):

  • 2–3 syrové italské salsiccie (např. s fenyklem nebo pepřem)
  • 250 g kysaného zelí (nejlépe domácího nebo z farmářského trhu)
  • 1 cibule
  • 100 ml suchého bílého vína
  • 1 lžíce vepřového sádla nebo olivového oleje
  • 1 bobkový list, několik kuliček nového koření a pepře
  • špetka cukru (na zjemnění zelí)
  • sůl, pepř dle chuti
  • kmín dle chuti

🥘 Postup:

  1. Na tuku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme salsiccii, kterou předem zbavíme střívka a maso natrháme na kousky. Opečeme dozlatova.
  3. K masu přidáme kysané zelí, které můžeme trochu pokrájet, pokud jsou vlákna dlouhá.
  4. Přihodíme bobkový list, nové koření, pepř, trochu kmínu a špetku cukru.
  5. Zalijeme bílým vínem, podlijeme případně trochou vody a dusíme pod pokličkou cca 15 minut.
  6. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem.
  7. Podáváme ideálně s vařenými bramborami, bramborovým knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.

👨‍🍳 Tip z vlastní kuchyně:

Pokud máte rádi více fúzí, přidejte lžičku dijonské hořčice nebo trošku smetany – dodá to jídlu jemnost. A salsiccia s fenyklem funguje s kysaným zelím naprosto fantasticky.

🧾 Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz