Článek
Letní bramborový salát s červenou cibulí a bylinkami
Ingredience:
- 800 g pevných brambor (např. odrůda typu A)
- 1 větší červená cibule
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 4 lžíce olivového oleje (extra panenský)
- 1 lžička dijonské hořčice (volitelně)
- Sůl, čerstvě mletý pepř
- Hrst čerstvé petrželky nebo pažitky
Postup:
- Brambory uvař ve slupce doměkka (cca 20 minut), slij a nech zcela vychladnout. Poté je oloupej a nakrájej na silnější plátky nebo kostky.
- Cibuli nakrájej na tenká kolečka. Pokud je chuť příliš ostrá, krátce ji přelij horkou vodou nebo nalož na 10 minut do octa.
- V malé misce smíchej ocet, olej, sůl, pepř a případně hořčici. Vznikne jednoduchý a lehký dresink.
- V míse smíchej brambory s cibulí, přelij dresinkem a jemně promíchej.
- Nakonec posyp nasekanou petrželkou nebo pažitkou a nech chvíli odležet v lednici.
Tip: Tento salát skvěle chutná vychlazený, třeba jako příloha ke grilovanému masu nebo rybě.
Na zdraví a dobrou chuť! 🍽️