Hlavní obsah
Jídlo a pití

Krém připravený z kondenzovaného mléka a zakysané smetany. Ideální na dorty, sušenky a další zákusky

Foto: freepik

Krém na dort

Tenhle krém je sen každého milovníka sladkého – jen tři suroviny a výsledek je naprosto božský. Perfektní na dorty, řezy i sušenky!

Článek

Recept z mé kuchyně: Nejjednodušší hustý krém s kondenzovaným mlékem

Když peču dorty na oslavu, často hledám něco rychlého, co přesto vypadá i chutná jako z cukrárny. Tento krém s kondenzovaným mlékem je moje sázka na jistotu – je jemný, hustý, drží tvar a nezabere skoro žádný čas.

Ingredience:

  • 1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka (cca 397 g)
  • 250 g změklého másla
  • volitelně pár kapek vanilkového extraktu

Postup:

  1. Máslo si necháme změknout při pokojové teplotě – nesmí být tekuté, ale pěkně vláčné.
  2. V míse ho vyšleháme do pěny – chce to alespoň 5 minut, aby bylo opravdu nadýchané.
  3. Po částech přidáváme kondenzované mléko a stále šleháme, dokud nevznikne hladký a hustý krém.
  4. Kdo chce, může na závěr přidat pár kapek vanilkového extraktu nebo trochu citronové kůry pro svěžest.

Kam se hodí?

Na promazání dortových korpusů, plnění rolád nebo slepování sušenek. Díky máslu krásně drží tvar i pod fondánem. Můžete ho ale i jen tak namazat na sušenku a sníst na posezení (ne že bych to někdy udělala… nebo jo?).

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Šlehačka

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz