Hlavní obsah
Jídlo a pití

Letní tuňákový salát plný chutí: olivy, fazolky a kukuřice v hlavní roli

Foto: Adam Podroužek

Rychlý, zdravý a lehký salát, který zasytí a osvěží. Tuňák, zelené fazolky, kukuřice a olivy tvoří dokonalou kombinaci chutí – ideální volba na teplé dny.

Článek

Tuňákový salát se zelenými fazolkami, kukuřicí a olivami

Ingredience (2 porce):

  • 1 plechovka kvalitního tuňáka ve vlastní šťávě
  • 100 g zelených fazolek (čerstvých nebo mražených)
  • 1 malá plechovka sterilované kukuřice (cca 100 g)
  • 8–10 zelených oliv
  • ½ bílé cibule
  • ½ červené papriky
  • sůl, pepř podle chuti
  • olivový olej (ideálně extra panenský)
  • šťáva z citronu nebo bílý vinný ocet (volitelné)

Postup:

  1. Zelené fazolky krátce povař nebo blanšíruj ve vroucí osolené vodě (cca 4–5 minut), aby zůstaly křupavé. Poté je zchlaď ve studené vodě a nech okapat.
  2. Tuňáka slij a vidličkou rozmělněte na větší kusy.
  3. Cibuli nakrájej na tenké proužky nebo kolečka. Pokud je příliš ostrá, můžeš ji na pár minut namočit do vody s citronovou šťávou.
  4. Papriku nakrájej na tenké proužky.
  5. Všechny ingredience (fazolky, kukuřici, tuňáka, papriku, cibuli, olivy) dej do mísy.
  6. Lehce osol, opepři a zakápni olivovým olejem. Pokud chceš lehce kyselkavý nádech, přidej pár kapek citronu nebo vinného octa.
  7. Promíchej a podávej vychlazené.

Tip:

Salát je ideální jako lehký oběd nebo večeře, skvěle se hodí i s kouskem čerstvého pečiva nebo opečené bagety.

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz