Hlavní obsah
Jídlo a pití

Luxusní chlebíčková pomazánka za pár korun. Návštěvy budou při odchodu prosit o recept

Foto: freepik

Pomazánka

Jemná, krémová a neuvěřitelně návyková! Tahle chlebíčková pomazánka se stane hitem každé oslavy i obyčejné snídaně.

Článek

Recept z vlastní zkušenosti:

Už dlouho jsem hledal recept na pomazánku, která by byla dost slavnostní na sváteční stůl, ale zároveň tak jednoduchá, že ji zvládnu připravit i ráno, když ještě napůl spím. A pak jsem si řekl – zkusím spojit to nejlepší z klasiky a přidat špetku moderní chuti.

Ingredience:

  • 200 g kvalitní šunkové pěny (nebo jemně mleté šunky)
  • 100 g másla (měkkého)
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 sterilované okurky
  • 1 menší cibule
  • lžička hořčice
  • sůl, pepř
  • na ozdobu: vařené vejce, paprika, okurka, pažitka

Postup:

  1. Základ chuti je máslo. Nešetřím na kvalitě – změklé máslo vyšlehám do pěny, to dodá pomazánce jemnost.
  2. Přidám šunkovou pěnu (nebo jemně umletou šunku) a znovu promíchám, dokud nevznikne hladká hmota.
  3. Nakrájím cibuli a okurky na co nejdrobnější kostičky – žádné velké kusy, chceme, aby se vše krásně spojilo.
  4. Vmíchám majonézu, hořčici, osolím, opepřím – a ochutnávám. Chce to ještě špetku pepře? Tak šup tam s ní.
  5. Nechám pomazánku chvíli odležet v lednici – chutě se propojí a výsledek je naprosto luxusní.

Tip: Na oblohu si dám záležet – pěkný plátek vejce, kousek papriky, kolečko okurky a snítka pažitky – nejen že to krásně vypadá, ale přidává to i chuť.

Na jednohubky, chlebíčky nebo jako luxusní sendvič do práce – tahle pomazánka nikdy nezklame.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz