Článek
Romantická večeře, příprava dokonalého dezertu, poslední tečka večera, která měla vyvrcholit… no, úplně jinak.
Když mi tehdy došel cukrářský sáček a já zoufale přemýšlel, čím naplnit dezertní skleničky pěnou, padl můj zrak na šuplík s „osobními pomůckami“. A nápad byl na světě: čistý, nelubrikovaný kondom. Nařežu špičku, použiju jako sáček na zdobení, hotovo. Fungovalo to perfektně – pěna držela, dezert vypadal skvěle, já byl spokojený.
Jenže… pak přišel zásadní přešlap. Ve spěchu jsem latexový „nástroj“ opláchl a hodil do dřezu. A zapomněl. Na pár hodin.
A pak přišla ona…
Přítelkyně. Otevřela dřez, spatřila použitý kondom a než jsem stihl vyslovit „to je jen pěnový zbytek“, už bylo zle.
„Ty jsi měl sex v NAŠÍ KUCHYNI?! A se spolubydlící?!“ zaznělo mezi talíři a pánvemi, které svištěly vzduchem rychleji než jakýkoli argument. V tu chvíli mi došlo, že vysvětlit kulinářskou kreativitu může být někdy těžší než připravit dokonalou holandskou omáčku.
Co jsem se naučil:
- Kondom může v kuchyni posloužit, ale vždy s extrémní opatrností. A hlavně: nenechávejte ho ležet v dřezu, i když ho použijete jen na krém.
- Vybírejte nelubrikované, neochucené kousky – a fakt jen nové. Staré nebo použité? Nikdy. Ani náhodou.
- Pokud žijete s někým, kdo má živou představivost (například žárlivou přítelkyni), vysvětlujte PŘEDEM.
A nakonec – proč tohle celé říkám?
Protože kuchyně je místo, kde se dějí nečekané věci. Ať už jde o sraženou majonézu nebo výslech na téma „kdo s kým a kde“. A taky proto, že hranice mezi kreativitou a katastrofou bývá tenká – občas latexová.
Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost