Hlavní obsah
Jídlo a pití

Plněné žampiony, které vás dostanou! Hotové za 20 minut a mizí rychlostí blesku

Foto: atlascompany , Freepik

Voňavé žampiony plněné zeleninou a zapečené se sýrem – jednoduchá a přesto neodolatelná chuťovka, která zmizí z talíře dřív, než stihnete říct „dobrou chuť“.

Článek

Plněné žampiony se sýrem a zeleninou

Ingredience:

  • 12 středních žampionů
  • 1 menší mrkev
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g tvrdého sýra (např. čedar nebo eidam)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř podle chuti
  • Čerstvá petrželka na ozdobu
  • Zakysaná smetana nebo bílý jogurt k podávání

Postup:

  1. Příprava žampionů: Očistěte žampiony a opatrně odstraňte nožičky. Nožičky nakrájejte nadrobno a odložte stranou.
  2. Náplň: Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nastrouhanou mrkev. Restujte asi 3–4 minuty. Poté přidejte nasekané nožičky žampionů, osolte, opepřete a opékejte ještě 5 minut, dokud směs nezměkne.
  3. Plnění: Směs nechte mírně vychladnout a poté ji naplňte do žampionových kloboučků. Navrch dejte nastrouhaný sýr.
  4. Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C. Žampiony naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut, dokud sýr nezezlátne.
  5. Podávání: Posypte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte s miskou zakysané smetany nebo bílého jogurtu.

Tip: Do náplně můžete přidat i nasekanou papriku, špenát nebo kousky slaniny pro výraznější chuť.

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz