Hlavní obsah
Jídlo a pití

Recept, co vám zvedne náladu! Tato bublanina voní jako dětství u babičky

Foto: KamranAydinov , Freepik

Bublanina

Bublanina z nadýchaného těsta a sladkých třešní voní po létě a vzpomínkách z dětství. Tahle verze je extra vláčná, rychlá a nadupaná ovocem. Ideální, když potřebujete oslnit hosty nebo si jen osladit víkend.

Článek

🧁 Bublanina s třešněmi jako od babičky

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml mléka
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 250 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 400–500 g vypeckovaných třešní
  • Špetka soli
  • Máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
  • Cukr moučka na posypání

Postup:

  1. Příprava třešní: Třešně opláchněte a vypeckujte. Pokud jsou hodně šťavnaté, nechte je chvíli okapat, aby se těsto zbytečně nerozmáčelo.
  2. Těsto: V míse vyšlehejte vejce s oběma cukry a špetkou soli do světlé pěny. Poté pomalu přilijte olej a mléko, stále šlehejte. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  3. Pečení: Předehřejte troubu na 180 °C. Pekáč (cca 30 × 20 cm) vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Nalijte těsto, rovnoměrně rozprostřete a posypejte třešněmi.
  4. Doba pečení: Pečte asi 30–35 minut, nebo dokud není povrch zlatavý a špejle zapíchnutá do středu vyjde suchá.
  5. Servírování: Nechte chvíli vychladnout a před podáváním pocukrujte moučkovým cukrem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz