Hlavní obsah

Restovaná zelenina jako z bistro kuchyně: Barvy, vůně a chuť v jedné pánvi

Foto: valeria_aksakova , Freepik

Barevná směs čerstvé zeleniny na pánvi – rychlá, zdravá a výtečná. Ideální jako lehká večeře nebo příloha ke grilovanému masu. Stačí pár surovin a 15 minut času.

Článek

Restovaná zelenina na pánvi

Ingredience (pro 2–3 porce):

  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 hrst zelených fazolek
  • 1 hrst brokolice
  • 1 malá cuketa nebo několik plátků bílé ředkve
  • 1–2 rajčata (čerstvá nebo sušená)
  • 1 malý svazek zeleného chřestu
  • 1 malá cibule
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • strouhaný parmazán (volitelné)

Postup:

  1. Příprava zeleniny: Všechnu zeleninu omyjte. Papriky nakrájejte na větší kostky, cibuli na půlměsíčky, cuketu (nebo ředkev) na tenké plátky. Fazolky, brokolici a chřest zkraťte na cca 3–4 cm dlouhé kousky.
  2. Blanšírování: Brokolici, fazolky a chřest na 1–2 minuty vhoďte do vroucí vody, pak hned přendejte do studené vody, aby si zelenina zachovala barvu i křupavost.
  3. Restování: Na pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a krátce orestujte. Poté postupně přidejte ostatní zeleninu – začněte paprikami, po chvíli přidejte cuketu, pak ostatní zeleninu.
  4. Dochucení: Osolte, opepřete a restujte 6–8 minut, dokud není zelenina měkká, ale stále lehce křupavá. Na závěr můžete přidat pár kousků sušených rajčat pro výraznější chuť.
  5. Podávání: Ihned podávejte – buď jako přílohu k masu, nebo jako lehké vegetariánské jídlo s chlebem či rýží. Volitelně posypte parmazánem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz