Hlavní obsah
Jídlo a pití

Zapomeňte na sekanou! Tyto kapustové karbanátky kralují každé večeři

Foto: timolina , Freepik

Kapustové karbanátky

Zapomeňte na maso – tyhle kapustové karbanátky si zamilujete i jako zarytý masožrout. Křupavé, voňavé a plné chuti. Stačí pár základních surovin a večeře je hotová raz dva!

Článek

Kapustové karbanátky jak od babičky: křupavé zvenku, vláčné uvnitř

📝 Ingredience (na cca 10 karbanátků):

  • 1 menší hlávka kapusty (cca 500–600 g)
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 100 g strouhanky (+ trochu na obalení)
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka muškátového oříšku
  • olej na smažení

👩‍🍳 Postup:

  1. Kapustu očistěte a nasekejte na drobno. Následně ji krátce povařte ve vroucí osolené vodě asi 7 minut, až změkne. Sceďte a dobře vymačkejte přebytečnou vodu.
  2. Na pánvi osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. V míse pak smíchejte vychladlou kapustu, osmaženou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku a koření.
  3. Vytvořte kompaktní směs. Pokud je příliš řídká, přidejte ještě trochu strouhanky.
  4. Z hmoty tvarujte karbanátky, obalte je lehce ve strouhance a smažte na pánvi na oleji z obou stran dozlatova. Trvá to cca 3–4 minuty z každé strany.
  5. Nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo čerstvým pečivem.

Tip z kuchyně:

Do směsi můžete přidat i zbytek vařených brambor nebo strouhaný tvrdý sýr. A kdo chce zdravější verzi, může karbanátky péct v troubě na pečicím papíře (cca 25 minut na 180 °C).

Zdroj:

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz