Hlavní obsah

Zkus tenhle trik s pivem! Cibulové kroužky budou křupat jako nikdy předtím

Foto: freepik

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky jako z amerického bistra? Zvládneš je doma levou zadní! Stačí pár surovin, křupavá strouhanka a pořádně horký olej. Ideální snack na večer k filmu i jako příloha k masu.

Článek

Křupavé cibulové kroužky jako z bistra

Ingredience:

  • 2–3 větší cibule
  • 150 g hladké mouky
  • 100 ml světlého piva (nebo perlivé vody)
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře
  • špetka papriky (volitelné)
  • strouhanka na obalení
  • olej na smažení

Postup:

  1. Připrav cibuli:
    Cibule oloupej a nakrájej na kolečka silná asi 5–7 mm. Odděl jednotlivé kroužky.
  2. Těsto:
    V míse smíchej mouku, sůl, pepř, případně papriku. Přidej vejce a za stálého míchání přilévej pivo nebo perlivou vodu. Výsledné těsto by mělo mít konzistenci hustší palačinkové směsi.
  3. Obalování:
    Každý kroužek obal v těstíčku, nech okapat přebytek a obal ve strouhance.
  4. Smažení:
    V pánvi nebo fritéze rozehřej olej (cca 170 °C). Cibulové kroužky smaž dozlatova z obou stran, trvá to 1–2 minuty na každé straně.
  5. Odkapání:
    Hotové kroužky pokládej na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

Tip na podávání:
Skvělé jsou s domácím česnekovým dipem, tatarkou nebo sweet chilli omáčkou. Hodí se jako příloha k burgerům, nebo jen tak jako večerní snack.

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz