Článek
Křupavé cibulové kroužky jako z bistra
Ingredience:
- 2–3 větší cibule
- 150 g hladké mouky
- 100 ml světlého piva (nebo perlivé vody)
- 1 vejce
- 1/2 lžičky soli
- špetka pepře
- špetka papriky (volitelné)
- strouhanka na obalení
- olej na smažení
Postup:
- Připrav cibuli:
Cibule oloupej a nakrájej na kolečka silná asi 5–7 mm. Odděl jednotlivé kroužky. - Těsto:
V míse smíchej mouku, sůl, pepř, případně papriku. Přidej vejce a za stálého míchání přilévej pivo nebo perlivou vodu. Výsledné těsto by mělo mít konzistenci hustší palačinkové směsi. - Obalování:
Každý kroužek obal v těstíčku, nech okapat přebytek a obal ve strouhance. - Smažení:
V pánvi nebo fritéze rozehřej olej (cca 170 °C). Cibulové kroužky smaž dozlatova z obou stran, trvá to 1–2 minuty na každé straně. - Odkapání:
Hotové kroužky pokládej na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Tip na podávání:
Skvělé jsou s domácím česnekovým dipem, tatarkou nebo sweet chilli omáčkou. Hodí se jako příloha k burgerům, nebo jen tak jako večerní snack.
Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost