Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nešťastná Brigitte Bardotová se několikrát pokusila o sebevraždu. I kvůli českému sochaři

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Keystone Gamma Wikimedia Commons CCO

Brigitte Bardotová se svým prvním manželem Rogerem Vadimem

Nemálo překvapivých informací o soukromí jedné z nejslavnějších filmových hvězd historie odhaluje výtečný francouzský seriál Bardotová, který právě uvádí Česká televize.

Článek

Plavovlasou krásku, jíž se chtěly podobat ve své době statisíce žen z celého světa a muži o ní snili coby o objektu své sexuální touhy, představuje jako svéhlavou a svobodomyslnou ženu, která vlastně nikdy nestála o to, aby se stala slavnou herečkou. Nejvíce ze všeho toužila po vášnivé lásce, kvůli mužům se často trápila a několikrát se dokonce pokusila o sebevraždu. Všechny její vztahy, které zpočátku vypadaly nadějně, se z různých důvodů dříve či později rozpadly a citlivá Brigitte to velmi těžce nesla.

B.B. stvořil Vadim

Už v šestnácti letech se zamilovala do muže, který zásadním způsobem ovlivnil její kariéru, režiséra Rogera Vadima. Právě on z ní díky filmu A Bůh stvořil ženu udělal hvězdu mezinárodního formátu, jejíž popularita byla obrovská i v Americe. Hned, jak to bylo možné, se za Vadima provdala, navzdory odporu svých rodičů. Když se v době, kdy byla jejich dcera ještě nezletilá, snažili zabránit intimnímu kontaktu obou milenců, zoufalá Brigitte se pokusila otrávit plynem a otce i matku nakonec donutila, že vzali Vadima na milost.

Paradoxně se však kvůli natáčení jejího prvního filmu manželství rozpadlo, začínající filmová hvězda se totiž vášnivě zamilovala do svého atraktivního hereckého partnera Jeana-Louise Trintignanta a s Vadimem se rozvedla. Nutno dodat, že poté zůstali celoživotními přáteli, složitý vztah s žárlivým Jeanem-Louisem naopak po dvou letech ztroskotal.

Nechtěný syn

Nemalé trápení jí přineslo i druhé manželství s hercem Jacquesem Charriérem, v němž se jí narodil jediný potomek, syn Nicolas. Zatímco Brigitte po dítěti vůbec netoužila a snažila se jít na potrat, Jacques jí v tom zabránil. Snil o tom, že budou mít další děti a že herečka, znechucená filmovou branží, se bude věnovat především jim. Ta se ale o syna příliš nestarala, svěřila ho chůvě a pečovala o něj pouze sporadicky. Nicolas později vyrůstal v rodině svého otce a s matkou se stýkal minimálně.

Až napočtvrté

Brigitte se přes četná partnerská zklamání vdala ještě dvakrát. Do třetice si v Los Angeles vzala rozmařilého německého playboye Guntera Sachse. Navzdory tomu, že jím brzy pohrdala a mluvila o něm jako o idiotovi, vydrželi spolu tři roky. Teprve čtvrtý sňatek s pohledným pravicovým politikem Bernardem d´Ormalem, který uzavřela až před šedesátkou, jí vyšel a trvá dodnes. Možná proto, že se B.B. tehdy již dvacet let nevěnovala filmové kariéře a zcela podlehla své největší životní vášni, ochraně zvířat. Svoji proslulou vilu v Saint Tropez dokonce přebudovala na soukromou zoologickou zahradu.

Žárlivá femme fatale

Je však dosti překvapivé, že minisérie Bardotová opomíjí jeden z nejdelších, nejdramatičtějších a médii rovněž ostře sledovaných vztahů, který nejobletovanější žena své doby nejméně čtyři roky udržovala se sochařem českého původu Miroslavem Brožkem. Byl to paradoxně on, kdo vyhlášenou femme fatale, jíž podlehlo mnoho slavnějších mužů, pustil k vodě. Když ani tentokrát nenašla to, co stále hledala, opět se pokusila o sebevraždu.

Adéla Hofmanová

Zdroj: Minisérie Bardotová, wikipedia.org, gettyimages.co.uk

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz