Hlavní obsah
Lidé a společnost

Z obrazovky České televizi mizí jedna známá tvář za druhou. Často i za podivných okolností

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lucie Borová Wikimedia Commons CC-BY-SA-4.0

Vrátí se Jakub Železný do ČT?

Nástup nového generálního ředitele České televize Jana Součka prozatím přináší jedno zklamání za druhým. Programová nabídka se nelepší a z veřejnoprávní stanice prchá jedna známá tvář za druhou.

Článek

Je ovšem nutné hned zkraje zmínit, že exodus nejpopulárnějších tváří ČT začal už v době, kdy jí šéfoval Petr Dvořák. Z hlavní zpravodajské relace se nečekaně vytratily Jolana Voldánová, Světlana Witowská, Linda Bartošová či Daniela Písařovicová. Některé se přiznaly, že vyhořely, jiné mluvily o příliš náročné práci nebo důvod svého odchodu neprozradily vůbec. Vzhledem k tomu, že se však brzy nato objevily u konkurence, nejspíše nebyly až tolik vyhořelé, ale spíše otrávené z dění ve veřejnoprávní stanici, která je pod neustálým politickým tlakem.

A nebo je docela možné, že pro ně byla práce v ČT příliš svazující a nedávala jim možnost, aby účinkovaly někde jinde a více si určovaly pravidla hry. Není jistě náhodné, že Daniela Písařovicová se namísto tváře ČT stala jednou z hvězd bulvárních médií, jež bedlivě sledují její partnerský vztah s hudebním skladatelem Ondřejem Brzobohatým. Dnes se v jeho společnosti často ukazuje v zábavních pořadech komerčních stanic a na mnoha společenských akcích.

Mimo klasické vody

Je zajímavé, že všechny tři krásné moderátorky Písařovicová, Witowská i Bartošová skončily v soukromé televizi DVTV, jejímiž spolumajiteli jsou rovněž bývalí výrazní moderátoři ČT Daniela Drtinová a Martin Veselovský. Nicméně, ani jedna z nich už tam nepůsobí, Witowská a Bartošová začaly pracovat pro pořad „Spotlight“ webu Aktuálně.cz, koncem loňského roku však mezi nimi došlo k neshodám a Linda Bartošová se netajila tím, že zde „existovaly zásadní rozdíly v pohledu na směřování tohoto pořadu.“

A ejhle, nahradila ji její bývalá kolegyně z ČT Zuzana Tvarůžková. Ta o svém odchodu nijak nemlžila a upřímně přiznala, že u ní „zvítězila touha vykročit mimo klasické vody veřejnoprávního pojetí žurnalistiky“.

Velké nejasnosti naopak panují kolem náhlého zmizení elitního moderátora ČT Jakuba Železného z hlavní zpravodajské relace ČT a z „Událostí a komentářů“. Po delší pauze nyní naznačil, že by se měl pomalu na své pracoviště vrátit, ale ještě neví, co konkrétně tam bude dělat.

Adéla Hofmanová

Použité zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz