Hlavní obsah
Názory a úvahy

S all inclusiv si nabral i pod košili. Žena si cpala sendviče do igelitky. No a co?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lisa Fotios/pexels.com

Když jedu na dovolenou a mám zaplaceno all inclusive, jedu tam s pocitem, že mi po celý den nebude nic chybět. Některým turistům je to ale zřejmě málo.

Článek

O ostudném chování z řad naší populace promluvila delegátka cestovní kanceláře, kde se musela stydět za chování jednoho pána. Ten, ač měl zaplacen servis se vším všudy, měl zkrátka dojem, že má nárok i na věci, které byly určeny všem, kdo v hotelu pobýval.

Případ, který se stal loňského roku, je výstižný pro ty, co jsou s prominutím nenažraní.

Když delegátku kontaktoval hotelový manažer s tím, že s ní chce okamžitě mluvit, netušila, o jakou ostudu se jedná. Protože ačkoli se jednalo o jednu osobu, špatný stín to vrhá na všechny Čechy.

Když si pán kradl naprosto bezostyšně asi sedmdesát mini marmelád, medů a nutell, které si s naprostým klidem cpal pod košili, ihned ho čapl manažer, který ho na místě usvědčil.

Delegátka byla nucena okamžitě celou věc řešit.

Vysvětlení, proč to muž dělá, bylo opravdu k neuvěření. Podle něj pojem all inclusive znamená, že si může vzít co chce a kolik chce. A že to má pro děti. A hotovo!

Když jsem na dovolené, sama kolikrát zírám, kolik si toho někteří turisté nanosí na stůl a kolik toho samozřejmě nesní a vyhodí, protože jak se říká „Oči by jedly, ale huba už nechce.“ A to se mi opravdu zvedá z toho pohledu žaludek.

Snad každý dospělý ví, kolik toho sní, a nechová se jako nenažrané p…e. A když se někdo nacpe k prasknutí, a ještě má potřebu si urvat další pod košili, tak na to už není komentář. Pán má za to, že mu nejspíš patří celá kuchyně. Že mají all inclusive i další turisté, to ho asi nijak nezajímá. Vzít pár kousků medu, pochopíte. Ale vzít 70 ks?

Smutná je i zkušenost paní, která popisuje, jak se chovají bohatí Švýcaři. Z různorodé nabídky si jedna paní vyráběla sendviče a cpala je do igelitky. I když byli pouze jen ona a její partner, sendvičů si vyráběla pro celý regiment a s plnou taškou odcházeli od stolu. Pár měl být vlastníkem luxusního vozu. A pak že jsou Švýcaři úplně jiní. I já jsem si to myslela. Švýcarsko miluju, několikrát jsem tuto krásnou a čistou zem navštívila. Zdejší lidé na mě vždy působili, že mají úroveň. Ale samozřejmě nemůžu všechny házet do jednoho pytle.

Asi je jedno, o jakou národnost se jedná. Ale pokud se dospělí lidé neumí chovat slušně, a hlavně u stolu, kde by to měl umět každý, pak má spoustu těch slušných lidí po chuti. Protože si nepřipadáte jako v jídelně, ale v prasečáku plném nevychovaných a nenajezených lidí.

Když navíc čtete komentář, že bychom snad měli pána chápat, protože si těch 70 ks nabral pro své děti, tak to vám opravdu zůstává rozum stát.

Pán to má pro své děti, ale že spoustu dalších dětí v hotelu nebude mít nic, protože všechno vzal, to je asi vedlejší. Jeho all inclusive je asi jiné než all inclusive ostatních.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz