Hlavní obsah
Hry

Nová aktualizace Genshinu 4.4 – co vše přináší kromě dramatu v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Go touch grass

Už za týden nás čeká nová aktualizace hry Genshin impact. Nemusíte sledovat livestream, v tomto článku se dozvíte o všech podstatných změnách, které nás čekají. A také o kontroverzi, kterou novinky vyvolaly a kterou jsme všichni tak nějak čekali.

Článek

Aktualizace je naplánovaná na 31. 1. 2024. Kromě časově omezených eventů přinese do hry i spoustu stálých změn.

Lantern festival

Jako každý rok se bude v Liyue konat Lantern festival. Letos bude zaměřený na pouštění tradičních draků, bude obsahovat plno menších eventů a možností, jak vydělat pár primogemů. Bohužel, opravdu jen pár.

U odměn za letošní festival se trochu zastavím. Z těch lepších stojí za zmínku nový skin pro Xingqiu, který dostanou hráči zdarma za účast v eventu. Jelikož jde o mezi hráči poměrně využívanou Hydro postavu, můžeme si zde poukázat na nestandartní štědrost studia HoYoverse.

Dále budou do obchodu přidány nové skiny pro Ganyu a Shenhe.

Zároveň se šušká, že by hráči měli mít možnost zvolit si jeden ze skinů na čtyřhvězdové postavy, které vyšly dříve. Popravdě mi ale tato informace moc nesedí, vzhledem ke známému faktu, že Genshin Impact není tím oblíbeným dítětem HoYoverse, a že hráčům se nedostává tolik pozornosti jako v případě jiných her studia.

Tím se dostáváme k odměnám, které zvedli ze židle nejednoho čínského hráče. Genshin totiž věnuje svým uživatelům pouze 10 Interwined Fates za přihlašování v průběhu festivalu a jako poděkování za přízeň hráčům pošle každému do mailu celé tři další Int. Fates. Tři pully za tři roky podpory opravdu zní jako výsměch. Což je také důvod, proč naši asijští spoluhráči začali HoYoverse bombardovat stížnostmi na sociálních sítích a zároveň přišlo studio během pár dnů o miliony sledujících.

Drama se vyostřuje a všichni přidušeně vzpomínáme na první výročí naší milované hry, kdy se proti MiHoYo postavili úplně všichni.

Proč letos takto vybouchly pouze čínské servery? Zdá se, že zbytek světa už svěsil hlavu a je smířený přijmout vše, co mu hra naservíruje. Asie si ale letos dupla, což může vést ke zlepšení hry pro všechny. Čínská komunita je pro Genshin nejdůležitější hráčskou základnou. Můžeme tedy všichni jen doufat, že studio vůči nim nezůstane hluché.

Nová oblast

Zpět k pozitivním změnám. Co je opravdu zajímavé, je zcela nová oblast, která se otevře mezi Liyue a Fontaine. Dotčená Chenyu Vale je stále součástí Liyue, nikoliv království Hydro. Oblast by se měla skládat z bambusových porostů a dostatku vodních ploch, což krásně koresponduje s její lokací.

Nové postavy

Xianyun (Cloud Retainer)

Po tolika letech čekání se konečně dočkáme Cloud Retainer jako playable character. K mému zklamání vypadá jako člověk, a ne jako husa.

I přes to jsem z ní ale nadšená. V lidské podobě si nechává říkat Xianyun, jedná se o Anemo postavu, která používá catalyst. Její gameplay vypadá účinně a zábavně, skoro tak dobře jako její design.

Její schopnosti bych popsala jednoduše, je to Xiao na steroidech.

Její sklil funguje podobně jako Xiaova schopnost vyskakovat opravdu vysoko a tím využívat plunge attack. Je mnohem ladnější než náš Conqueror of Demons a zároveň se u toho mění na volavku (což mi dává alespoň nějaké zadostiučinění).

Navíc, po použití její Burst schopnosti, se možnost využívat plunge attack po omezený čas přesune na jakoukoli vaši aktivní postavu. Navíc je útok stále posilován Anemo elementem. To dává hráči mnohem více flexibility a Xiaovi velkou konkurenci. Uvidíme, koho z těchto dvou Adepti si hráči nakonec více oblíbí a zda bude Xiao sesazen ze svého trůnu.

Gaming

Druhou novou postavou je čtyřhvězdová pyro postava Gaming. Myslím, že jeho jméno mluví za vše, už teď ho komunita miluje, není třeba víc dodávat.

Bannery

V první fázi bude možné získat Xianyun, aka Cloud Retainer spolu s Nahidou jako pětihvězdové postavy.

Ve druhé fázi bude na banneru Xiao (nepřekvapivě, jelikož všechny Lantern Festivaly jsou v podstatě dedikované jemu) a dále Yae Miko, což nikdo z nás tak úplně nečekal. Je to jako by se sem tahle liška prostě zatoulala z Inazumy.

Nový boss

V HoYoverse rádi vidí své hráče trpět. Zřejmě proto se rozhodli design nového bosse Solitary Suanni udělat tak, aby hráči cítili v podstatě jen lítost nad zmařeným životem krásného draka, podobně jako to udělali s Millenial Pearl Seahorse ve Fontaine. Slyšela jsem tolik stížností na to, že je tento boss příliš krásný na to, aby ho hráči zabili, že se divím, proč se lidé nebouří spíše kvůli tomu.

Změna u artefaktů

U artefaktů bude nově možnost Quick Loadout, která hráči pomůže ušetřit čas strávený porovnáváním různých artefaktů a nechá hru vybrat za něj. Pro hráče jako jsem já to bude neskutečná úleva, tak doufejme, že to bude fungovat tak jak má.

Bohužel to není přesně to, co si komunita žádala, tedy sety artefaktů, které by se daly měnit z postavy na postavu. Ale jak jsme u HoYoverse zvyklí, jako studio je trochu pomalejší.

Dejme mu pár let a třeba nás jednou překvapí. Jen doufejme, že to bude dřív, než budeme všichni v důchodu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám