Hlavní obsah
Názory a úvahy

Hnojomety do pozoru! Volby se blíží

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Baynham Goredema, Pixabay

Volby, ať už u nás nebo ve světě, krom snad Ruska, Číny a KLDR vyvolávají tsunami hnoje. Jeden tábor kydá hnůj na ty druhé, společnost se navzájem očerňuje a obyčejným lidem se chce z toho klání zvracet aneb vítejte v politice 21. století.

Článek

Moc by mě zajímalo, kdo s tím přišel jako první, kdo přišel s tím, že ve volbách není důležité, co vlastně chcete, ale jen to, co nehezkého na soupeři hodíte, jestli je to pravda nebo ne, nevadí, počítá se jen výsledek voleb.

Volby v demokratické části světa jsou poslední dobou přehlídkou hnojometů o různých rážích. Tábory se cítí být těmi vyvolenými a ti na druhé straně jsou pro ně smetím, lidmi druhé kategorie. Jen trošku zapomínají, že spolu sdílí stejný píseček a není proto úplně fajn je urážet a dělat si z nich nepřátele.

Bude vládnou Petr nebo Pavel, nebo snad Petr Pavel? Bylo by skvělé, kdyby nám to mohlo být vlastně jedno. Kdyby byla ze všech politických kandidátů cítit pokora k úřadu a ke společnosti, v případě prezidenta USA i ke světu.

Pokora k úřadu a respekt a tolerance k oponentům, toliko chybí k tomu, aby byl svět hezčím místem.

Na podzim, začátkem listopadu, se budou konat pro celý svět významné volby. Prezidenské volby v USA ovlivňují celou planetu. Můžeme tento fakt popírat, můžeme i nesouhlasit, ale je to tak. Stát s jedním z největších vlivů na světě bude volit svou hlavu na další 4 roky.

Pro mnoho zemí je to stresující záležitost, zvlášť těch, které USA podporují. Bude podpora trvat i nadále, nebo přijde změna? To jest ve hvězdách.

Oba tábory aktivují své hnojomety, které se po létě rozjedou naplno. Nebude důležité, kdo co chce, ale jen to, jak bravurně dokáže jeden očernit toho druhého v očích veřejnosti a přitáhnout podporu voličů na svou stranu.

Tohle je ta „hoch“ politika? Je mi z toho špatně a myslím si, že sama nejsem.

Smyšlené lži a urážky, to je odraz současné společnosti. Proč by se vlastně obyčejní lidé v diskuzích na internetu měli k sobě chovat jinak?

Každý je ten nejchytřejší, každý všechno ví nejlépe a ten druhý, co si myslí něco jiného, je póvl. Přesně tohle je ten úpadek lidstva a návrat ke kořenům, kdy se lidé mlátili kyjem po hlavě.

Hrozně by se mi líbilo, kdyby na světě i u nás panovala taková atmosféra, že by i zarytí oponenti spolu dokázali zajít na pivo a vůči sobě se nedopouštěli podpásovek a iracionálně nerozdmýchávali ve společnosti nenávist. Chtějí snad občanské nepokoje? Rozpoutat občanskou válku? To chtějí? Jinam totiž tato stupňující se nenávist nevede.

Až se začnou politici k sobě chovat s respektem, možná i obyčejní lidé se k sobě začnou chovat lépe.

Ať už je konečně po volbách a hnojomety zas na čas utichnou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz