Hlavní obsah
Automobily a vozidla

Pozor, tady policie měří! Není uveřejňování míst kontraproduktivní?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Zpráva dne: „Pozor dopravní policie měří rychlost, koukněte se kde.“ Jaký má smysl uveřejňovat místa, kde se měří?

Článek

Je od policie inteligentní uvádět místa, kde se bude měřit rychlost? Neměla by být tato místa spíše tajná, nebo alespoň o nich veřejně nemluvit? Není vhodné, aby se řidiči naučili, že je normální předepsanou rychlost a ostatní předpisy dodržovat všude a nejen v místech, kde je radar, nebo stojí hlídka?

Fakt mě dostávají ty novinové články upozorňující na tu či onu policejní akci zaměřenou na měření rychlosti s kompletním seznamem míst, kterých se bude týkat. Dokonce někde bývají uvedené i časy, kdy se bude měřit. Co to o nás vypovídá?

V ČR je asi úplně normální jezdit jako čuně, je to očividně u nás zcela běžné a podporované. Češi nejsou zvyklí jezdit podle pravidel. Přece tady nikdo neměří, nikdo tu od policajtů není, není to radar ani kamera, tak proč jezdit tak jak se má?

Obdobně tak mě rajcují cedule, které na měření rychlosti upozorňují. „Pozor tady se měří, jeď slušně, nebo dostaneš pokutu, tak a pozor tady úsek končí už můžeš jet jako prase…“

Co to jako je?

Myslím si, že by se přístup dopravní policie a vlastně státu k měření rychlosti a kontrolám v dopravě všeobecně měl radikálně změnit. Mělo by být zakázané veřejně upozorňovat na místa, kde stojí ať už hlídky policie a nebo radary. Řidiči by se měli naučit, že předpisy se dodržují všude a vždycky a nejen tam, kde hrozí nějaký postih.

K čemu jinak ty policejní akce jsou? To chtějí mít policisté klid, aby nemuseli nic dělat? „Pozor jsme tady, jeďte slušně, ať se můžeme slunit a nemusíme nic dělat?“ Nebo je to zaměřené jen na drzé řidiče, kteří i když o akci ví, jedou jako prasata, protože na to mají?

Nechápu.

Reakce na Novinky.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz