Hlavní obsah
Názory a úvahy

Šťastné a smutné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Hans, Pixabay

Vánoce mají být chvíle štěstí a pohody. Pár dní před Štědrým dnem se však český píseček stal místem působení vraždícího psychopata, všichni byli v šoku.

Článek

Letošní Vánoce nebudou všude plné vánoční pohody a štěstí. U mnoha rodin už budou navždy tyto svátky spojené se smutkem a prázdnotou.

Způsobila to nesmyslná, zlá pomsta společnosti za vlastní mindráky. Záměrně si dotyčný vybral nejhorší možnou chvíli v roce, aby jeho msta měla největší účinek, před Vánoci.

Nesmíme si ale nechat tyto Vánoce zkazit, ani žádné další. To byl jeho cíl a ten mu nesmí vyjít. Měl by zamířit do propadliště dějin a neměl by být připomínám. Naopak by měly být připomínány jeho oběti.

Z této události bychom měli vyvodit závěry, jak nejlépe případným dalším zvráceným událostem zabránit. Není bohužel v lidských silách, ani těch nejlepších policistů odvrátit veškeré podobné snahy. Kdo bude chtít, způsob ublížit si vždy najde. To by nikdo nesměl vycházet z domu. Propadat strachům nikomu nepomůže, ničemu stejně nezabráníme.

Celý život je o štěstí. Být ve správný čas na správném místě. To je celá podstata lidské a vlastně každé živé existence. Nesmíme se bát, musíme doufat ve štěstí, hledět do budoucnosti s nadějí a užívat si každou chvíli, kterou tu máme.

Sbírka peněz pro rodiny obětí je hezká věc, ale dotyčným v tomto případě nepomůže. Z valné většiny přišly o děti, a to jim koupě nového auta opravdu nenahradí. Není to rozbitá střecha po tornádu.

Doufám, že nějaké ziskuchtivé filmaře opravdu nenapadne tento odporný počin zfilmovat a tím z vraha udělat celebritu. O to mu totiž jistě šlo. Proslavit se, co nejvíce ublížit a být některými jinými magory obdivován. Bohužel filmaři nemají žádné zábrany.

Přeji krásné a pohodové vánoční svátky.

Sice bude v pozadí doznívat šok z 21. prosince, ten však nesmí zvítězit. Tím by dotyčné individuum dosáhlo svého.

Mějte se rádi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz