Hlavní obsah
Aktuální dění

Rakovina v královské rodině. Britové se bojí o budoucnost monarchie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Nerivill / Pixabay

Rakovina si nevybírá. Své o tom ví i královská rodina. Nejdříve byla diagnostikována králi Karlu III. a nyní světem otřásla zpráva o tom, že rakovinou trpí i oblíbená princezna Kate.

Článek

Letošní rok začal pro britskou královskou rodinu dosti pochmurně. Nejdříve při preventivním vyšetření přišlo na to, že král Karel III. má rakovinu prostaty, a nyní po měsících obav a dohadů se veřejnost dozvěděla, že rakovinou trpí i jeho snacha, všemi oblíbená princezna Kate. A lidé celého světa se ptají, co bude dál?

Rakovina není legrace

I když možnosti medicíny stále rostou i přesto je rakovina stále velmi vážná nemoc, která může být i smrtelná. Jedním z faktorů, které ovlivňují úspěšnost léčby je čas, kdy se na rakovinu přijde. Vzhledem k tomu, že u obou zmíněných se podle všeho na rakovinu přišlo náhodou, tak i když to byl obrovský šok, tak je to dobré znamení, které může zvýšit šance na vyléčení. Navíc, přiznejme si, že britské královské rodině se dostane podstatně jiné péče, než když onemocní Franta nebo Božka z Horní Dolní, byť je jejich diagnóza pro ně i jejich nejbližší stejně nešťastná.

Zdraví si za peníze nekoupíte, i když…

Říká se, že zdraví si za peníze nekoupíte a do určité míry je to samozřejmě pravda. Ale jak připomíná případ Martínka tak někdy peníze mohou změnit úplně všechno a zachránit život. Péče, přístup personálu, přístup k nejmodernějším léčebným procedurám, to vše může hodně změnit. Jsem si jistá, že britská královská rodina má takové možnosti léčby, o kterých si běžný smrtelník může jen nechat zdát. Na druhou stranu je to dobré i pro nás. Sice k ještě nemáme ke všemu přístup, ale postupně se všechny poznatky budou dostávat i mezi širší veřejnost a časem se třeba opravdu podaří objevit lék na rakovinu.

O monarchii se nebojím

Princezna Kate je lidmi velice oblíbená, a i popularita krále Karla III. stoupá. Přesto si nemyslím, že by osud monarchie ležel právě na bedrech jich dvou. Budoucnost monarchie je už dávno zajištěná nejstarším synem Kate a Williama. A nic z toho, co osud přinese na tom nic nezmění a já jsem za to ráda. Osobně monarchii fandím a Kate i králi Karlovi III. přeji, aby vše dobře dopadlo a co nejdříve byli opět zdraví a plní síly.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz