Hlavní obsah
Názory a úvahy

Sexuální scény 3. řady Bridgertonových boří hranice

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Ketut Subiyanto / Pexels

Třetí řada Bridgertonových boří svými postelovými scénami hranice. Celý svět se dojímá nad odvážným krokem Nicoly Coughlanové a nad tím, jak žhavé to bylo. Mně to přišlo, spíš než cokoliv jiného, pořádně směšné.

Článek

Není snad nikdo, kdo by neslyšel o momentálním hitu na platformě Netflix - seriálu Bridgertonovi. Ten byl natočen podle série knih, americké autorky Julie Quinn, vlastním jménem Julie Cotler Pottinger.

Bridgertonovi boří konvence

Seriál Bridgertonovi je historická romance v blíže neurčeném fiktivním historickém období. Odehrává se sice za vlády královny Charlotty, ale s historií se příliš nekamarádí. Naopak autoři udělali vše proto, aby zbořili snad všechny konvence, které ve světě filmu existují. Ačkoliv se jedná o historický seriál odehrávající se v Anglii, běžně se tu jako členové herci vyskytují Afroameričané a Asiaté, kteří se v tomto historickém období na podobných pozicích zkrátka a dobře vyskytovat nemohli. Tvůrci seriálu ale zašli ještě mnohem dál. Když pomineme, že se ve společnosti vyskytují i postižení lidé, kteří by v daném historické období také nejspíše žili v ústraní, nemůžeme ignorovat vztahy. Na ty je seriál zaměřen primárně a tvůrci se u nich vskutku nedrželi pozadu.

Sexuální vztahy ve staré dobré Anglii

Tvůrci to vzali opravdu od podlahy. Objevují se tu nejen nemanželské sexuální vztahy, náběh na polyamorii, pansexualitu, homosexuální vztahy a další na tu dobu velice neobvyklé sexuální kombinace. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby autoři seriálu kvůli „soudobé korektnosti“ neohýbali děj knih. Velkou vlnu nevole vzbudilo například to, že z jedné z členek Bridgertonovi rodiny, udělali příslušnici queer komunity. Nic proti komunitě, ale všechno proti nedržení se předlohy. Nesnáším to. Považuji to za obrovskou neúctu k původnímu autorovi, a hlavně čtenářům, kteří si oblíbili původní příběh.

Nový ideál krásy?

Třetí řada seriálu je zaměřená na vztah Penelope a Colina. Jak už to bývá zvykem, nechybějí tam ani žhavé scény mezi ústřední dvojicí. Představitelka Penelope, Nicola Coughlanová, mi od začátku ležela v žaludku, protože se na roli Penelope vůbec nehodí. V reálu je herečce 37 let, což ji dělá téměř dvakrát starší, než je dívka, kterou hraje a není to prostě ono. Přesto se Coughlanová zapsala do paměti všech diváků nejspíš víc než všechny ostatní herečky. Herečka totiž zcela odhodila zábrany a postelové scény natočila nahá. Na tom by nebylo nic přelomového, kdyby neměla zcela očividnou nadváhu. Tento typ hereček se v podobných scénách obvykle neukazuje přímo, ale Coughlanová se toho nebála a navzdory všem očekáváním do toho šla na plno. Díky tomu zvedá sebevědomí ženám po celém světě.

Nejsem si jistá, jestli to byl její primární cíl. Osobně bych rozhodně nechtěla být známá jako žena, u které si ostatní řeknou: „dokud nevypadám takhle, tak jsem vlastně v pohodě“. Zajímalo by mě, jestli je s reakcemi světa herečka spokojená. Z rozhovorů vyplývá, že je na otázky ohledně své váhy celkem alergická, ale to se dá pochopit. Je to nanejvýš soukromá věc a pokud se na ni zeptá, někdo jiný než lékař, je to vrchol sprostoty a hulvátství.

Viděli jste Bridgertonovi? Co si o postelových scénách 3. řady myslíte vy? Mně osobně přijdou směšné. Mám pocit, že mezi Penelope a Colinem není žádné jiskření ani vzájemná přitažlivost.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz