Hlavní obsah

Češi nemají peníze, ale dělají ze sebe něco víc. O víkendech jsou obchody plné honosných paniček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/public domain

Četla jsem zde o tom, jak Češi ze sebe dělají honoraci u moře, ale nejenom tam. Oni se vyzdvihují téměř všude.

Článek

O Češích je známo, že ačkoliv nemají peníze a neustále si stěžují, nikdy to nedají najevo. A není to jen dovolenou u moře, je to například běžná praxe i v obchodních domech. Pracuji v nákupním centru, ale když se o víkendu otevřou brány obchodů, načesané dámy chodí po obchoďáku a nakrucují se na všechny strany.

Nos nahoru, všude zlato

Běžné také je to, že tyto ženy si na sebe dají veškerou bižuterii, co doma mají. Následně se třpytí na celý obchodní dům. Přitom ještě stihnou navštívit obchod s parfémy, kde se navoní těmi nejdražšími luxusními značkami, aby svou vytvořenou bohatost vyzdvihli. Nechybí ani fake značkové kabelky, které na první pohled jako prodejkyně těchto výrobků poznám. A takto je to každý víkend.

V týdnu v teplákách

Paradoxem na tom však je, že některé tyto dámy jezdí do obchodního centra i v týdnu. To však nejsou zdaleka tak elegantně učesané a upravené, jako o víkendech. Některé si na sebe dají vytahané tepláky, mikinu, vlasy mastné a make-up žádný. Jen ty vikendy, kdy OC praská ve švech, ze sebe každý má nutkavou potřebu udělat něco, co zdaleka není. Venku pak tyto dámy s elegantně udělanými nehty nastoupí do zrezavělé Fabie, ale mají ze sebe dobrý pocit, že se stali středem pozornosti.

Mají to zapotřebí?

Mají, přesně tak mi to řekla má kamarádka, která se chová úplně stejně. Když jsem se zeptala, proč, odpověděla mi, že když se v životě nemá dobře, užije si svou chvíli slávy alespoň o víkendu. Má prý pocit, že není tak méněcenná, a že se na ni v obchodech prodavačky lépe dívají. Jenže nikdy si nic nekoupí, protože na to nemá peníze. V tom je tedy asi celá pointa.

Autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz