Hlavní obsah
Lidé a společnost

Dagmar Havlová oznámila konec kariéry. Dle jejích slov je nejvyšší čas

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukáš Fronk, CC BY-SA 3.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0>, via Wikimedia Commons

Jedna z nejoblíbenějších českých hereček překvapila veřejnost zásadním životním rozhodnutím. Oblíbená umělkyně se rozhodla uzavřít svou bohatou hereckou kariéru a věnovat se naplno charitativní činnosti a své rodině.

Článek

Vůbec první významný krok k ukončení své umělecké kariéry učinila úspěšná česká herečka Dagmar Havlová již na jaře roku 2022, kdy po úctyhodných 43 letech opustila Divadlo na Vinohradech. Tehdy svůj odchod komentovala slovy o zklamání a nové životní příležitosti. „Nechtěla jsem zklamat diváky, proto jsem ještě dokončila své role ve hrách Lev v zimě a Návštěva staré dámy,“ svěřila se tehdy Dagmar Havlová s tím, že nastal čas odejít definitivně a dát možnost mladším talentům.

I když se již rozloučila s diváky v divadle a se samotným jevištěm, čeká ji ještě jedno závěrečné filmové natáčení. „Myslím, že jsem toho nahrála dost,“ prozradila herečka během křtu knihy fyzioterapeuta Michala Novotného, kde oznámila, že současný filmový projekt bude jejím posledním, a to definitivně.

Zdravotní komplikace výrazně ovlivnily život

K jejímu rozhodnutí přispěly i zdravotní obtíže, které ji za poslední roky hodně potrápily. Herečka se totiž potýkala se zlomeným kotníkem a přetrženou Achillovou šlachou. Právě tento úraz jí na dva roky výrazně vyřadil z pracovního nasazení a omezil její pohyb. „Ironií osudu jsem se zranila na lávce, kterou postavil můj muž,“ prozradila s úsměvem.

To, že ukončí svou hereckou kariéru, ještě neznamená, že se stáhne z veřejného života. Naopak se Dagmar Havlová chce plně věnovat své nadaci Vize 97 a především si chce užívat roli babičky svých dvou dospívajících vnuček, a to Sophie (15) a Stelly (13). Její fanoušci jsou z jejího odchodu zklamaní a bude jim chybět.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz