Hlavní obsah
Nakupování

Za pět hodin v ráji: Dubai Mall je světovým centrem nákupů, které přináší nezapomenutelné zážitky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

V dynamickém a moderním městě Dubaji se nachází nákupní centrum Dubai Mall. To je jedním z největších a nejluxusnějších na světě. Pro milovníky nakupování a koukání do výloh je to rozhodně ráj, který nabízí fascinující zážitky a nekonečné možnosti.

Článek

Milujete nakupování a koukání do výloh?

Udělejte si zážitkový výlet do největšího nákupního centra na světě. To se nachází ve Spojených arabských emirátech. Nachází se v blízkosti nejvyšší budovy na světě. Burdž Chalífa je součástí nově vybudované 20 bilionové čtvrti Downtown Dubai, v níž se mimo jiné nachází i Dubai Fountain a mnoho luxusních pětihvězdičkových hotelů. Naleznete zde více než 1200 ohromujících obchodů a výběr značek, které uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky. Od luxusní módy, šperků, elektroniky až po tradiční arabské suvenýry. Centrum má 4 podlaží, kino s 22 sály a parkovací místa pro 14 000 aut. V Dubai Mall si každý návštěvník přijde na své. Jeho rozloha odpovídá zhruba padesáti fotbalovým hřištím. Jedním z největších lákadel Dubai Mall je nádherná interiérová architektura. Nákupní centrum je skutečně impozantní, disponuje vysokými stropy, luxusními dekoracemi a obrovskými vodními fontánami, které nabízejí fantastický zážitek.

Dubai Mall je doslova rájem

Mezi nejznámější atrakce patří fontánová show, která se koná pravidelně večer a okouzlí všechny návštěvníky svým nádherným tancem vody, světel a hudby. Velkou zálibou je i obří akvárium, které je zapsané do Guinnessovy knihy rekordů, s tisíci mořských živočichů přístupné z jedné strany všem návštěvníkům obchodního centra. Zvláštností je i ledová plocha, na které si můžete zabruslit, a také se tady pořádají zápasy zdejší hokejové ligy. Výběr atrakcí je nekonečný, nachází se zde například obrovská herní zóna pro děti a dospělé. Nechybí ani možnost projít se s pštrosy ve speciální zóně v nákupním centru je impozantním zážitkem. Pro milovníky cukrovinek je zde největší obchod s cukrovinkami na světě, jehož celková rozloha činí 930 m2.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Pro ty, kteří milují nakupování, je Dubai Mall doslova rájem. Přehlídka obchodů, které zobrazují nejnovější módní trendy a dechberoucí design, přitahuje mnoho zvědavých očí. Obchodní centrum navštíví ročně více jak 80 milionů zákazníků z celého světa. Procházka kolem luxusních obchodů a jejich výkladních skříní je jako procházka pasáží snů, kde si můžete užívat výjimečných kreací a vkusu. Pokud by vám toto nákupní centrum nestačilo, podívejte se do dalšího největšího nákupního centra na světě IOI City Mall, které najdete v malajsijském Sepangu. I zde vás uchvátí více jak sedm set luxusních obchodů a obchůdků.

Dubai Mall nezklame ani v gastronomii

Nakupování a relaxace jsou neoddělitelně spojeny s gastronomií, a ani v tomto ohledu Dubai Mall nezklame. Nabízí 120 restaurací a kaváren, kde si můžete vychutnat delikátní pokrmy z celého světa. V noci se Dubai Mall stává oázou nočního života, kdy se všechny atrakce a obchody rozsvěcí a atmosféra je ještě vzrušující. Pro ty, kteří chtějí zažít něco zcela jiného, poskytuje Dubai Mall nezapomenutelný zážitek. Všichni, kdo milují nekonečné možnosti nákupu, by neměli opomenout navštívit Dubai Mall při své cestě do Dubaje. Toto nákupní centrum je opravdovým rájem pro všechny nadšence moderního životního stylu a luxusu. A jak jsme na tom u nás v Česku? V porovnání s Dubai Mall jsme jako chudí příbuzní. Největší naše obchodní centrum skýtá třista obchodů a butiků a najdeme ho v Praze.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz