Hlavní obsah
Cestování

Polské Maledivy: Dovolená zadarmo v blízkosti českých hranic. Vydejte se na koupaliště Zakrzówek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Hitem letošního léta je polské koupaliště Zakrzówek. Mnozí jej nazývají polskými Maledivami. Pokud hledáte neobvyklou a cenově dostupnou destinaci pro letní koupání, nemusíte hledat daleko. Zakrzówek představuje kombinaci krásné přírody a ceny.

Článek

Oblíbené místo mezi turisty, kteří hledají cenově dostupnou dovolenou

Polské Maledivy v podobě koupaliště Zakrzówek nabízejí úžasný zážitek za přijatelnou cenu. Toto místo je oblíbené nejen mezi místními, ale také mezi turisty, kteří hledají jedinečné a cenově dostupné destinace. Pokud se chystáte na dovolenou v této oblasti, nezapomeňte zařadit Zakrzówek na svůj seznam a užívejte si krásy tohoto přírodního pokladu. Umělá vodní nádrž vznikla v roce 1992 po zatopení starého vápencového lomu. Ještě před čtyřmi lety byl divokou a nehlídanou pláží, kterou i přes zákaz vyhledávali místní obyvatelé i turisté.

Nachází se nedaleko Krakova a přitahuje mnoho návštěvníků svou křišťálově čistou vodou a jedinečným prostředím. Výsledkem je modrá laguna obklopená strmými vápencovými útesy, která evokuje tropické destinace jako jsoou Maledivy. Co je na tomto koupališti ještě úžasnější, je jeho cenová dostupnost. Vstup na koupaliště Zakrzówek je skutečně zdarma, což je skvělá zpráva pro ty, kteří chtějí zažít nádherné prostředí za rozumnou cenu. Můžete sem přijet na celý den a strávit ho relaxací na pláži, koupáním v křišťálově čisté vodě nebo objevováním okolní přírody. Dostanete se sem místní dopravou z Krakova nebo autem. Toto místo je proslulé svým malebným prostředím

Samotné koupaliště Zakrzówek nabízí i čisté sociální zařízení pro návštěvníky, jako jsou toalety a sprchy. Existuje také možnost zapůjčení lehátek a slunečníků, abyste si mohli užít maximálního pohodlí. Koupaliště Zakrzówek není jen proslulé svým malebným prostředím, ale také pro svou geologickou hodnotu. Okolní vápencové útesy jsou oblíbeným místem pro potápění a šnorchlování.

Nesmíme však opomenout důležitou informaci. Zakrzówek je přírodní lokalitou a není zde provozován dohled a zabezpečení vodních ploch. Je důležité dodržovat zásady bezpečnosti a nezanedbávat žádná varování ohledně skákání do vody nebo jiných rizik. Vaše bezpečnost by měla být vždy na prvním místě.

Nejvíce úžasná je skutečnost, že je koupaliště zcela zdarma

Ať už se chcete jen osvěžit ve vodě nebo se opalovat na slunečním pobřeží, Zakrzówek nabízí vše, co si můžete přát. Kolem každého bazénu jsou postavena dřevěná mola široká 8 m a je určená ke slunění. Důležité je vědět, že průměrná hloubka vody kolem mol je přibližně 20 m. V areálu můžete využít pět nově vybudovaných bazénů různých hloubek.

Výhodou tohoto koupaliště je jeho dostupnost k českým hranicím. Pro české návštěvníky je snadné sem dorazit a zažít tento úžasný kousek přírody. Můžete si udělat výlet nebo strávit prodloužený víkend v této krásné oblasti a vychutnat si tropický zážitek pouze na krátkou cestu od domova. Pokud byste snili o Maledivách, ale finančně to pro vás není, rozhodně se tohoto koupaliště nebojte. Jsou zde připraveny běžecké trasy, trasy pro jízdu na kolečkových bruslích a kolech a také tělocvičny. K dispozici bude i vyhlídková terasa. Využití je tady opravdu široké. Skály Zakrzowku navíc připomínají krajinu chorvatského pobřeží.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz