Hlavní obsah
Internet a technologie

iPhonovské šílenství: Za nakousnuté jablko, které stojí přes 30 tisíc, si lidé vezmou i půjčku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

V pondělí měl být na trh uveden nový mobilní telefon od značky Apple. Ale to šílenství, které to vyvolalo, mě doslova překvapuje. Podívejme se tedy na to, jak se národ doslova zbláznil.

Článek

Již delší dobu společnost Apple avizovala, že na svět představí v září 2023 několik nových výrobků. Mělo by se jednat o chytrý telefon, hodinky, počítače a tablety. Doposud to nikdo nerešil, neobjevovaly se žádné články, ani případné diskuze. Jakmile ale v pondělí společnost Apple spustila přehlídku nových produktů, lidé se doslova zbláznili. Kromě toho, že někteří kvůli tomu cestovali až do Kalifornie, se na to promítaly i živé přenosy. A to téměř po celém internetu a sociálních sítích. Tam se také zároveň objevila záplava neustálých diskuzí, dotazů, hodnocení, natěšenosti, apod.

Nemám peníze, ale stejně to chci

Snad nejvíce mě zaujal komentář na sociální síti Facebook, kde jistý uživatel napsal, že na to peníze nemá, ale stejně si to pořídí, jen proto, aby měl to nejnovější. Údajně si klidně na to vezme půjčku, protože nový telefon a hodinky nemohou v jeho domácnosti chybět. A podobných diskuzí zde bylo mnoho. Lidé, kteří si před nedávnou dobou koupili nový telefon, ho teď honem prodávají, aby měli ten nový. Co je na tom ale tak zvláštního? Proč tolik humbuku pro nic? Já si myslím, že se jedná o velmi povedený marketingový tah, jehož cílem je, aby lidé utráceli. A to doslova za každou cenu.

Okousané jablko za 30 tisíc

Jak jsem se dočetla v dalších diskuzích, toto okousané jablko stojí i 38 000 korun. Zároveň k tomu však dokupujete ochranný obal a sklo. Celá sranda vás tedy vyjde na téměř 43 000 korun. Není snad lepší za takovou částku jet na dovolenou, nebo investovat do něčeho mnohem užitečnějšího? Neustále na intenetu pročítám různé komentáře, kde si lidé stěžují na to, že nemají peníze, je draho a bojí se zimy. Tam se obávají především toho, kolik bude stát elektřina a plyn. Ale dnes si klidně koupí placatou věcičku, které se říká telefon a stojí tolik tisíc korun?

Co je na tom tak zvláštního?

Chápu, že ten trend, kdy v ruce nosíte jablko, připadáte si jako machr, je stále in. Ale opravdu se dnes ještě někdo kouká na to, že máte iPhone namísto Nokie? Myslím si, že toto nákupní šílenství vyvolává pouze vnitřní pocit vypadat jako bohatý. Když budu mít nejnovější model, budu vypadat, že na to mám. Že jsem si však na to musel vzít půjčku, to už nikdo neví. Na první pohled jsem machr, a ostatní nemají nic. Alespoň tak to na mě působí.

A co si o tom myslíte vy? Zaznamenali jste toto nákupní šílenství, kdy se celý týden po celém internetu neřeší nic jiného než nové telefony?

Zdroje: Vlastní úvaha autora, Facebook, Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz