Hlavní obsah

Ivana Gottová má oči pro pláč. Povodně zasáhly její domov, nemůže se na to dívat

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Autor: David Sedlecký – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=28175501

Manželka Karla Gotta a bývalá zdravotní sestřička má oči pro pláč. Ivana Gottová totiž sleduje aktuální průběh povodní a je jí z toho skutečně smutno. Napsala to na svém Instagramu, kde také zavzpomínala na své dětství.

Článek

Katastrofální povodně zasáhly i Opavu, rodné město Ivany Gottové (48). Rozvodněná řeka Opava se rozlila zejména na sídliště Kateřinky, kde voda místy dosahovala až dvou metrů. Ivana, která v tomto městě vyrůstala, se snažila povzbudit obyvatele zasažené povodněmi, a na sociálních sítích sdílela dojemná slova podpory.

Ivana Gottová má oči pro pláč

Podle serveru Novinky je zatopeno stovky, možná až přes tisíc domů, ale přesný rozsah škod zatím není znám, protože do mnoha postižených oblastí stále není přístup. Krizový štáb města na pondělní tiskové konferenci informoval, že voda na opavském sídlišti Kateřinky vystoupala až do výšky dvou metrů a mezi panelovými domy se proměnila v divokou řeku.

Foto: Instagram Ivany Gottové-se svolením

Ivana Gottová na svém Instagramu sdílela dojemnou vzpomínku na své rodné město.

Katastrofální povodně na Opavsku vhánějí slzy do očí mnoha obyvatelům. Situace se hluboce dotkla i Ivany Gottové, která v Opavě vyrůstala a vystudovala tam střední zdravotnickou školu. V té době ještě vystupovala pod svým dívčím jménem Macháčková. Po studiích se rozhodla zkusit štěstí v USA, kde pracovala jako au pair. Nakonec se ale vrátila do Česka, kde pokračovala v kariéře jako asistentka zahraničních herců a produkční.

Její rodné město je celé pod vodou

Vdova po Karlu Gottovi (†80) se rozhodla veřejně vyjádřit svůj smutek a povzbuzení všem, kteří bojují s ničivým přírodním živlem. „Moje rodná Opavo, jak moc je mi líto, s čím se opět po letech potýkáš. Soucítím se všemi lidmi, kteří jsou postiženi povodněmi. Myslím na vás a posílám hodně sil,“ napsala na Instagramu Gottová, která nezapomněla zmínit i záchranné složky, které v jejím rodném městě intenzivně pracují. „Velký respekt a obdiv všem záchranným složkám, které neúnavně pomáhají,“ napsala na svém profilu Ivana Gottová.

Zdroje: novinky.cz, hanackenoviny.cz, autorský text, Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz