Hlavní obsah
Hry

Kvíz: Zkuste dle obrázků poznat všech sedm vlajek světa a ukažte, jaké máte znalosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Jak jste na tom se znalostmi zeměpisu? Pamatujete si základní vlajky světa? A co také státy, které nejsou tak známé. Zkuste si náš kvíz a zjistěte, jak jste na tom se svými znalostmi.

Článek

Jak bude celý kvíz probíhat? Podíváte se na následující koláž, na které bude vyobrazeno celkem sedm vlajek. Ty se týkají téměř celého světa. Na vás bude, abyste si je zkusili správně přiradit. Výsledky si napište někam na papír, abyste si je pak mohli zkontrolovat. Pod obrázkem následně naleznete správné odpovědi a malý komentář ke každému státu. Tak se nebojte a směle do toho. Ukažte své znalosti a pobavte se s celou svou rodinou.

Foto: Foto: Pixabay/Public domain; Koláž: Betynka

Výsledky:

1) USA- Spojené státy americké, známé také pod zkráceným názvem Spojené státy a zkratkou USA. Jedná se o demokratickou federativní republiku v Severní Americe. Rozkládají se na Atlantský oceán a Tichý oceán. Spojené státy bývají snem každého mladého člověka.

2) Slovensko- Slovensko je náš sousední stát. Na Slovensko jezdí každý rok mnoho českých turistů do termálních lázní. Jedná se o vnitrozemský stát ležící ve střední Evropě. Na východě sousedí s Ukrajinou, na jihu s Maďarskem, na jihozápadě s Rakouskem, na západě s Českem a na severu s Polskem.

3) Kanada- Kanada je jednoznačně druhá největší země světa. Hraničí se Severním ledovým oceánem, Atlantikem, USA a Tichým oceánem. Známá vlajka je především svým javorovým listem.

4) Vietnam- Vietnam je socialistická republika, která se nachází v jihovýchodní Asii. Kromě toho se nachází na východě poloostrova Zadní Indie při pobřeží Jihočínského moře a Thajského zálivu. Má bohatou kulturu a velmi specifický styl stravování.

5) Bhútán- Bhútán leží na východním konci himálajských hor. Na jihu, východě a západě sousedí s Indií, na severu s Tibetskou autonomní oblastí v Čínské lidové republice. Okolí tohoto města je lemováno krásnými horami a čistou přírodou.

6) Japonsko- Japonsko je stát ve východní Asii, v Tichém oceánu. Na západě ho Korejský průliv odděluje od pobřeží Koreje, Japonské moře ho odděluje od Severní Koreje a Ruska. O Japoncích je navíc známo, že pracují téměř 20 hodin denně.

7) Velká Británie- Spojené království Velké Británie a Severního Irska, standardizovaným názvem Velká Británie a Severní Irsko, zkráceně také Spojené království nebo Velká Británie nebo jen Británie. Hlavou tohoto státu je král Karel III. Doposud to byla nejdéle vládnoucí panovnice, královna Alžběta II.

Zdroje: Dějepis, Wordwall, Autorský text

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz