Hlavní obsah
Umění a zábava

Lidé chtějí vrátit Chlopčíka zpět! Geňa je sice baví, ale patří do zábavného pořadu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Mikuláš Křepelka-Česká televize(se svolením)

Nová sestava porotců slibuje svěží pohled na taneční výkony soutěžících a zároveň zachovává tradici odborného hodnocení. Diváci se mohou těšit na mix zkušeností a nové energie, která jistě přinese do show zajímavou dynamiku.

Článek

Třináctá řada oblíbené taneční show StarDance je v plném proudu, ale něco je jinak. Chybí nám tam totiž jedna zásadní postava. Přísný, ale spravedlivý porotce Zdeněk Chlopčík. Sedí tam sice Richard Genzer, který se snaží odlehčit situaci se svými často nevhodnými vtípky, ale není to ono.

Proč Chlopčík v porotě chybí?

Zdeněk Chlopčík byl součástí StarDance od samého začátku. Soutěž odstartovala v roce 2006. Jeho odborné komentáře a nekompromisní hodnocení dávaly soutěži punc profesionality. Jenže letos se vedení České televize rozhodlo pro změnu. Oficiální důvody neznáme, ale spekuluje se o finančních neshodách. „Zdeněk si požádal o vyšší odměnu, protože na přenosy dojížděl až z Moravy, ale u produkční tento návrh byl zamítnutý, proto se rozešli,“ prozradil anonymní zdroj z okolí soutěže.

StarDance není Tele Tele

Richard Genzer sice má taneční konzervatoř, ale jeho přístup k porotcování je, řekněme, svérázný. Sám přiznává: „Kolegové porotci hodnotí výkony párů po taneční stránce, já to beru jako divadlo.“ A to je přesně ten problém. StarDance není Partička nebo Tele Tele. Je to prestižní taneční soutěž, kde by měla být na prvním místě odbornost, ne laciné vtipy. Není to jen můj názor. Na sociálních sítích se to hemží komentáři nespokojených diváků. „Nemohl by pan Tománek přijít o hlas? Přibližně tak do 14.12.,“ napsala například divačka Klára. A není sama. Mnoho fanoušků volá po návratu Zdeňka Chlopčíka.

Tohle není ta správná cesta

StarDance je show, která si za léta své existence vybudovala skvělou reputaci. Je škoda, že se nyní ubírá směrem laciné zábavy. Zdeněk Chlopčík možná nebyl vždy nejoblíbenější postavou, ale jeho odbornost a přísnost dávaly soutěži potřebnou vážnost. Chápu snahu producentů o oživení formátu, ale tohle není ta správná cesta.

Richard Genzer má své místo v zábavných pořadech, ale v odborné porotě prestižní taneční soutěže? To už je trochu moc. Snad se ještě Česká televize slituje a Zdeňka nám v průběhu soutěže vrátí. Bylo by to naprosto dokonalé a diváci by byli nadšení. Možná by stálo za to přehodnotit toto rozhodnutí a vrátit do poroty někoho s opravdovou taneční autoritou. Třeba právě Zdeňka Chlopčíka. Protože StarDance si zaslouží to nejlepší – a to platí i pro porotu.

Zdroje Instagram, Facebook

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz