Hlavní obsah
Aktuální dění

Lidé kolem Putina odpadávají jako figurky. Další mimo hru je Kadyrov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foto: Pixabay

Lidé kolem Putina začínají odpadat jako plastové figurky. Počínaje několika pracovníky, Prigožinem, konče u Kadyrova…

Článek

Začneme pěkně popořádku. Kdo je vlastně Kadyrov a jakou má spojitost s Putinem? Ramzan Kadyrov je od 15. února 2007 prezidentem autonomní Čečenské republiky. Je synem bývalého prezidenta Achmata Kadyrova. V poslední době se stal známým především svou vůdčí rolí v čečenské armádě. Od vypuknutí invaze na Ukrajinu začal Putina velmi aktivně podporovat.

Jako první na řadě byl Prigožin

Jak se však několik nezávislých webů shodlo, Kadyrov Putinovi do jeho plánů velmi rád mluvil. To se však Putinovi nelíbí, protože nemá chuť válku na Ukrajině ukončit a chce si ji vést zcela po svém. Proto se začal Putin spoléhat na Prigožina, který vedl žoldnéřskou skupinu Wagnerovců. Ale ani s touto spoluprácí nebyl spokojený. Prigožin veřejně prohlásil, že ministr obrany Sergej Šojgu zastavil přísun munice Wagnerově skupině. A tím rozpoutal válku mezi nimi. Proti Rusku zorganizoval tažení a dostal se mimo hru. Prigožin během jedné ze svých leteckých cest měl nehodu. Podle všeho letadlo, ve kterém seděl právě šéf Wagnerovců, sestřelila ruská armáda na pokyn Vladimira Putina.

Podivné smrti oligarchů

U Putina není nic neobvyklého, že lidé v jeho blízkosti odpadávají jako domeček z karet. V Rusku po zahájení invaze na Ukrajinu leckdy za neobjasněných okolností zemřelo už několik oligarchů. Naposled Pavel Antov, který za velmi podivných okolností vypadl z okna v Indii. Za doposud neobjasněných okolností letos zemřel i ředitel Lukoilu Ravil Maganov. Kdo je další na řadě, je však otázkou. Je vidět, že se Putinovi nevyplatí odporovat, a už vůbec ne kritizovat válku na Ukrajině.

A nyní přišel na řadu i Razman Kadyrov. Ten se nyní nachází ve velmi vážném stavu, po údajném prodělání vážné infekce. Mnoho lidí spekuluje o tom, že za zhoršení jeho stavu může Putin. Ten totiž nemá rád lidi, kteří mu mluví do jeho rozhodování. Právě kvůli jeho zhoršujícímu se stavu se spekuluje o tom, že bude sesazen ze svého postu a bude jmenován Kadyrův nástupce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz